Συναγερμός για την απάτη στην Κρήτη: Μία 51χρονη επιχειρηματίας έχασε 21.000 ευρώ μετά από τηλεφώνημα από άγνωστο.
Οι περιπτώσεις αισχροκέρδειας και ηλεκτρονικής εξαπάτησης έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τελευταία. Η νέα υπόθεση της απάτης στην Κρήτη έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο, αυτή τη φορά με θύμα μία 51χρονη επιχειρηματία από τα Μάλια, η οποία έχασε 21.000 ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά, μετά από ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε από άγνωστο.
Η μέθοδος των δραστών
Ο δράστης, προσποιούμενος ότι ήταν ο πρώην λογιστής της εταιρίας της, κατάφερε με άγνωστα επιχειρήματα να την πείσει να κάνει συναλλαγές με δύο τραπεζικές κάρτες. Το αποτέλεσμα ήταν να κάνει φτερά το τεράστιο χρηματικό ποσό!
Στο μεταξύ, η αστυνομική έρευνα για μία άλλη περίπτωση, όπου δύο άνδρες υπεξαίρεσαν 5.400 ευρώ από μία ηλικιωμένη γυναίκα στη Σταλίδα, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει τον έναν από τους δύο «εισπράκτορες» που παρέλαβαν τα χρήματα, ενώ εντόπισαν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν. Η σύλληψή του πλέον θεωρείται θέμα χρόνου.
daynight.gr