email:

info@agrocretanews.gr

Τρίτη, 21 Απριλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή -Παρατεταγμένα τα τρακτέρ, θα κοιμηθούν στο Σύνταγμα οι αγρότες

Με τις ομιλίες αγροτοσυνδικαλιστών, αγροτών και κτηνοτρόφων ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:30 το συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα τρακτέρ αναμένεται να παραμείνουν σταθμευμένα στην πλατεία καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και να αποχωρήσουν συντεταγμένα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι αγρότες τήρησαν το αίτημα της αστυνομίας ώστε τα τρακτέρ να παραμείνουν παρατεταγμένα απέναντι από τη Βουλή χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, 44 τρακτέρ έφτασαν στο κέντρο της πρωτεύουσας λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, όπου και θα παραμείνουν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των αγροτών παραμένουν το υψηλό κόστος παραγωγής, οι εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η καταβολή αποζημιώσεων στο 100%, με τους ίδιους να σημειώνουν ότι αυτά τα ζητήματα τέθηκαν στις προηγούμενες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, χωρίς όμως να υπάρξει εξέλιξη που τους ικανοποιεί.

Σημειώνεται ότι στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθούν στους αγρότες βρέθηκαν και σωματεία εργαζομένων, φοιτητικών συλλόγων και ομοσπονδίες εργαζομένων.

Πώς κινήθηκαν τα τρακτέρ
Από το πρωί τα τρακτέρ από διάφορα σημεία της ηπειρωτικής Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα, κάνοντας κοινή πορεία μέχρι το κέντρο.

Μετά την απολύμανση που έγινε στα τρακτέρ στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας, αυτά με τη συνοδεία περιπολικών κινήθηκαν μέσω της λεωφόρου Κηφισού, ακολουθώντας το δρομολόγιο: Κηφισός, Λεωφόρος Αθηνών, Πλατεία Καραϊσκάκη, ανάποδα την Αγίου Κωνσταντίνου για Ομόνοια, ανάποδα την Πανεπιστημίου μέχρι την πλατεία Συντάγματος.

Περίπου 2.500 άτομα βρίσκονται μαζί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους έξω από το Σύνταγμα για να διαδηλώσουν.
Γιατί διαδήλωσαν οι αγρότες
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, σημείωσε πως οι παραγωγοί κατεβαίνουν στην Αθήνα ως συνέχεια των μπλόκων, καθώς «τα αιτήματά μας δεν έχουν ικανοποιηθεί».

«Η κυβέρνηση έχει την οικονομική δυνατότητα να τα ικανοποιήσει αλλά όχι την πολιτική βούληση», υποστήριξε ο κ. Μαρούδας.

Υπογράμμισε πως στόχος των αγροτών είναι να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις ώστε να συνεχίσουν να παράγουν. «Θα συνεχίσουμε και σε τοπικό επίπεδο, αλλά και με κεντρικές πρωτοβουλίες», είπε.

iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Πέτη Πέρκα από την Λέσβο: Η κτηνοτροφία σε απόγνωση και το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κρίσης

Συναντήσεις με κτηνοτρόφους και εκπροσώπους συνεταιρισμών, καθώς και με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων...

Τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε συζήτηση στο πλαίσιο του 4ου προσυνεδρίου της ΝΔ, στο Ηράκλειο

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με τον...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρση ασυλίας για Χατζηβασιλείου και Αθανασίου εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή 13 υποθέσεων, συμπεριλαμβανομένων Χατζηβασιλείου και Αθανασίου, στην...

Ο Αθανάσιος Καββαδάς νέος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Την ένταξη του βουλευτή Λευκάδας της ΝΔ, Αθανάσιου Καββαδά στο κυβερνητικό σχήμα ως νέος...

Αυτοκτόνησε 57χρονος αγρότης λόγω οικονομικών προβλημάτων

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία στο Κιλκίς,  καθώς ένας 57χρονος αγρότης, ιδιαίτερα...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ