email:

info@agrocretanews.gr

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους: Σήμερα τα πρώτα μεγάλα μπλόκα στη Θεσσαλία

Στους δρόμους με τα τρακτέρ κατεβαίνουν σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλίας, στήνοντας τα πρώτα μεγάλα μπλόκα σε νευραλγικά σημεία του οδικού δικτύου.

Αγρότες της Λάρισας και της Μαγνησίας έχουν δώσει «ραντεβού» στις 13.00 στον κόμβο της Νίκαιας, ενώ οι αγρότες της Καρδίτσας θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον Ε65.

Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα διαμαρτύρονται για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, εκπέμποντας σήμα κινδύνου για την επιβίωσή του αγροτικού τομέα.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας τονίζει ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα «κατεβαίνουν ξανά στον δρόμο με τα τρακτέρ» για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: να μπορούν να παράγουν, να εξασφαλίζουν ανθρώπινο εισόδημα και να ζουν αξιοπρεπώς από τη δουλειά τους. Σύμφωνα με τους αγρότες, τα οικονομικά τους περιθώρια έχουν πλέον εξανεμιστεί, οι επιδοτήσεις που δικαιούνται είτε καθυστερούν είτε δεν αποδίδονται, ενώ –όπως καταγγέλλουν– διάφοροι «ημέτεροι» καταφέρνουν να εισπράττουν παράνομα σημαντικά ποσά.

Το Ιράν γυρίζει την πλάτη στη θεοκρατία και τους μουλάδες. Αλλά πού οδεύει;

Παράλληλα, το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε δυσκολεύονται να προμηθευτούν στοιχειώδη εφόδια για καλλιέργεια και κτηνοτροφία. Την ίδια στιγμή, οι τιμές πώλησης των προϊόντων τους καταρρέουν, ενώ στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι τιμές για τις οικογένειες παραμένουν δυσθεώρητες. Στις απώλειες προστίθενται και οι ζημιές από κακοκαιρίες ή ασθένειες, για τις οποίες –όπως τονίζουν– πληρώνουν ακριβά στον ΕΛΓΑ χωρίς να αποζημιώνονται επαρκώς.

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αγροτικό πετρέλαιο: Πώς θα πάρουν λειτουργεί το mydiesel – Τα 4 βήματα

Η νέα ψηφιακή διαδικασία βασίζεται στην έκδοση ηλεκτρονικού κουπονιού, το οποίο θα χρησιμοποιείται την...

De minimis ζωοτροφών: Προς Νοέμβριο μεταφέρονται οι πληρωμές των 53,7 εκατ. ευρώ – Τα ποσά ανά ζώο

Για τον Νοέμβριο μετατίθεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης...

Σειρά αλλά… αργότερα για τα υπόλοιπα του 2024 μετά την πληρωμή 116 εκατ. ευρώ για το 2025

Στα περίπου 40 εκατ. ευρώ που αφορούν υπόλοιπα ενισχύσεων του 2024, τα οποία δεν...

Μια «μικρή Τουρκία» νότια της Κρήτης και η απειλή εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού

Η προοπτική να διαμορφωθεί ουσιαστικά ένας ακόμη δορυφόρος της Άγκυρας στα νότια της Κρήτης...

Καιρός: Έρχονται έντονες καταιγίδες και βοριάδες έως 8 μποφόρ στην Κρήτη – Τι δείχνουν οι προβλέψεις για την 28η Οκτωβρίου

Από το βράδυ της Κυριακής αναμένεται αλλαγή του καιρού, με εντονότερα φαινόμενα την Τρίτη...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ