email:

info@agrocretanews.gr

Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Οι αγριόχοιροι ρημάζουν τις καλλιέργειες

Μπροστά στον κίνδυνο να εξαπλωθεί η αφρικανική πανώλη των χοίρων βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε διάφορα μέρη της χώρας λόγω του μεγάλου πληθυσμού αγριόχοιρων, οι οποίοι στο διάβα τους – ανάμεσα σε άλλα – καταστρέφουν τις καλλιέργειες των αγροτών.
Έτσι, τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση καταστροφών σε γεωργικές καλλιέργειες από τον ανεξέλεγκτο πληθυσμό αγριόχοιρων, με αντίστοιχες επιπτώσεις στην αγροτική οικονομία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ζητάει με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης  Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Βασιλόπουλος.
Στην επιστολή προτείνεται η επέκταση της κυνηγετικής περιόδου των αγριόχοιρων με τις ίδιες προϋποθέσεις που προβλέπονται στην σχετική υπουργική απόφαση λόγω του ότι ο πληθυσμός αγριόχοιρων έχει καταστεί επικίνδυνος για τις περιουσίες των αγροτών, αλλά και των συστηματικών χοιροτρόφων.
Αφρικανική πανώλη των χοίρων – Λήψη μέτρων μετά τα κρούσματα στην Βουλγαρία
Επίσης τονίζεται ότι η συστηματική χοιροτροφία, που είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και στην Ηλεία, κινδυνεύει από το νόσημα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, για το οποίο ήδη έχουν ληφθεί κάποια μέτρα αποπληθυσμού μέσω της αύξησης των ημερών και της κάρπωσης κατά το κυνήγι, καθώς οι αγριόχοιροι είναι φυσική δεξαμενή και μέσο διασποράς του ιού.
Πηγή: in.gr

Σχετικά Άρθρα

Νέα μέτρα στήριξης με ενοίκια, καύσιμα και επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους – «Το πλεόνασμα προέκυψε από συνετή οικονομική πολιτική»

Το νέο πακέτο με τα μέτρα στήριξης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων μετά την ανακοίνωση...

«Συμμετοχή Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ – Π.Ε.Γ.Δ.Υ – Π.Ε.Κ.Δ.Υ στην εναρκτήρια συνάντηση για την διαβούλευση της νέας ΚΑΠ 2028-2034»

Στην εναρκτήρια συνάντηση για τη δημόσια διαβούλευση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.) 2028–2034,...

ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ 2026: Τέλος το Μέτρο 23 – Νέες αποζημιώσεις έως 73,5 εκατ. € και πληρωμές συνδεδεμένων έως 50€/στρέμμα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Σε πλήρη αναδιάταξη περνά το σύστημα αποζημιώσεων για αγροτικές καταστροφές, καθώς το Υπουργείο Αγροτικής...

Οι θέσεις της Ελλάδας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική

Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034. «Η συζήτηση για...

Έλεγχος 5ετίας στα ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια: Ο κωδ. 54350 φέρνει ποινές και απεντάξεις – Εξαφανισμένοι ΑΑΔΕ και ΟΠΕΚΕΠΕ

Αναστάσης Κατσαβός Βραχνάς αποδεικνύεται για τον αγρότη άλλη μια φορά η ιδιοκτησιακή κατάσταση πολλών αγροτεμαχίων...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ