email:

info@agrocretanews.gr

Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Ο Γαλαξίας το… τερμάτισε! Πρόστιμο για υψηλότερη τιμή κατά 50%

Κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων του καταναλωτή και των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

Η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας επέβαλε πρόστιμο στο σουπερμάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ για απαίτηση υψηλότερης τιμής που ξεπέρασε κάθε όριο…. Ο έλεγχος έγινε στον ΓΑΛΑΞΙΑ που βρίσκεται στην οδό Δαμασκηνού στην Κόρινθο και οι επιθεωρητές διαπίστωσαν απαίτηση είσπραξης υψηλότερου τιμήματος από αυτό που προκύπτει από την πληροφορία που παρέχεται στον καταναλωτή, του προϊόντος «ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΡΙΓΑΝΗ ΤΣΙΠΣ» συσκευασία δύο τεμαχίων.

Πιο συγκεκριμένα η αναγραφόμενη τιμή στο ράφι ενημέρωνε τον καταναλωτή πως τα πατατάκια κοστίζουν 1,73€ όμως κατά την είσπραξη στο ταμείο η τιμή ήταν 2,55€, (αύξηση 47,4%) κατά παράβαση της παραγράφου 9 του άρθρου 2Β των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών. Το πρόστιμο για την παράβαση ορίστηκε στα 1.000€.

Στην γνωστή αλυσίδα «Γαλαξίας – Το Ελληνικό σουπερμάρκετ» είχε επιβληθεί πρόστιμο για απαίτηση υψηλότερης τιμής και στα τέλη Ιανουαρίου καθώς σε κατάστημα της αλυσίδας στην Ανάβυσσο για το προϊόν «Αλλατίνη Γεμιστά με γεύση σοκολάτα (0,15€ φθηνότερα)» υπήρχε διαφορετική τιμή πώλησης από το ράφι στο ταμείο. Σήμερα βεβαιώθηκε πρόστιμο και στο σουπερμάρκετ Μασούτης στην Μεταμόρφωση, για τον ίδιο λόγο από τη Περιφέρεια Αττικής αλλά το τίμημα ήταν υψηλότερο λόγω υποτροπής εντός τριετίας.

Πολλά σουπερμάρκετ έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών για απαίτηση υψηλότερης τιμής στο ταμείο από αυτή που αναγράφεται στο ράφι, παραβιάζοντας τον νόμο και παραπλανώντας τον καταναλωτή ο οποίος ενδεχομένως να μην επέλεγε το συγκεκριμένο προϊόν, αν γνώριζε την τελική του τιμή ή να μην επέλεγε την συγκεκριμένη ποσότητα του προϊόντος.

https://cibum.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αγόρασε Ferrari 400.000 δολαρίων και την έκαψε σε χωράφι

Κάθε ένας από τους διάσημους influencers στο Yοutube εφευρίσκει νέα κόλπα για να κερδίσει...

Κρήτη: Βράχος έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο – Τραυματίστηκαν μητέρα, παιδί και μία ακόμα γυναίκα

Μία σοβαρή περιπέτεια έζησαν λίγο πριν τις 10:00 το πρωί μία μαμά με το...

Καθαρισμός Οικοπέδων: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όποιον δεν υποβάλει δήλωση «εκπλήρωσης καθηκόντων»

Νίκος Κοκκινόπουλος Σήμα κινδύνου με αφορμή το μητρώο δήλωσης καθαρισμού ακαλύπτων χώρων εξέπεμψε η ΠΟΜΙΔΑ, καθώς εκκρεμεί και...

Πτηνοτροφία Ιωαννίνων: Η στρατηγική συνεργασία με την Πίνδο και οι επενδύσεις των 30 εκατ.

Σοφία Εμμανουήλ  Μοιράσου Με επενδύσεις σε νέα καινοτόμα προϊόντα, όπως κατεψυγμένη ομελέτα, βρασμένα αυγά και παστεριωμένα είδη με...

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η δυναμική της αγοράς – Οι αναλυτές χαρτογραφούν το τοπίο

Οι δύο τελευταίες καλλιεργητικές περίοδοι (2022/23 και 2023/24) μπορεί να είναι η αρχή μιας...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ