email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Συναγερμός στα Σταθέικα Αργολίδας: Εντοπίστηκε οβίδα σε αγροτική περιοχή

Αγρότης εντόπισε ύποπτο πολεμικό υλικό – Ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς του στρατού στο σκοπευτήριο Κουτσοποδίου.

Αναστάτωση προκάλεσε η ανακάλυψη παλαιού πολεμικού υλικού σε απομακρυσμένη αγροτική περιοχή στην Αργολίδα, το πρωί του Σαββάτου 3 Μαΐου 2025. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για οβίδα πιθανόν του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία εντοπίστηκε από αγρότη στην περιοχή Σταθέικα του Δήμου Άργους Μυκηνών.

javascript:false

Ο αγρότης, αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο, ειδοποίησε άμεσα τις αρμόδιες αρχές. Ακολούθησε επιχείρηση απομάκρυνσης της οβίδας, με συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και ειδικού στρατιωτικού κλιμακίου πυροτεχνουργών.

Η ευρύτερη περιοχή αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας, ενώ το ύποπτο πολεμικό αντικείμενο μεταφέρθηκε με ειδική μεταχείριση στο σκοπευτήριο Κουτσοποδίου, όπου πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη από έμπειρους πυροτεχνουργούς του στρατού.

Οι Αρχές υπενθυμίζουν πως σε κάθε περίπτωση εντοπισμού ύποπτων αντικειμένων σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές, οι πολίτες δεν πρέπει να τα αγγίζουν, αλλά να ειδοποιούν άμεσα τις αρχές.

https://www.anagnostis.org/

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Ανδριανός: Τα Επιμελητήρια αποτελούν πολύτιμο θεσμό για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της ελληνικής περιφέρειας

Στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου,...

Σκοινάς στο ΕΡΤnews: Μεγάλο πακέτο αγροτικών πληρωμών τη Δευτέρα – Εντός των επόμενων ημερών και τα 20 εκατ. ευρώ ενίσχυση στους ρυζοπαραγωγούς

Την έναρξη ενός νέου κύκλου πληρωμών προς τους παραγωγούς προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης...

Πλήρης επιβεβαίωση – μπείτε να δείτε τις παρτίδες πληρωμής

Τα ποσά που θα λάβουν οι Έλληνες παραγωγοί κατά την επερχόμενη πληρωμή όποτε αυτή...

Χ. Ζεϊμπέκ:  «Άλλη μία αθέτηση υπόσχεσης της κυβέρνησης προς τους αγρότες – Δεν άνοιξε ούτε στις 22 Ιουνίου το ΟΣΔΕ 2026»

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να εμπαίζει τον αγροτικό κόσμο με υποσχέσεις που...

Κίνδυνος να χαθούν οριστικά τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια για Ελαιουργικούς Φορείς

Στο κοινοβούλιο φέρνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης τις...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ