email:

info@agrocretanews.gr

Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Σαμαράς:Η ερήμωση της επαρχίας και των χωριών αποτελεί μία από τις σοβαρότερες συνέπειες του δημογραφικού.

Σαμαράς: Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερό»

Δριμεία κριτική από τον πρώην πρωθυπουργό – Δήλωσε πως η κεντροδεξιά έμεινε χωρίς πολιτική εκπροσώπηση – Τι είπε για την δραστηριοποίησή του

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ «μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό», δήλωσε την Παρασκευή από το Ηράκλειο ο Αντώνης Σαμαράς.

Αν και δεν ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι αγώνες για την πατρίδα δεν έχουν σύνταξη. Το συμβόλαιο με τη συνείδησή σου να υπηρετείς την πατρίδα δεν λήγει ποτέ», ενώ προς το τέλος της ομιλίας του επεσήμανε με νόημα ότι «η πολιτική – όπως και η φύση, όπως και η ιστορία – δεν αντέχει τα κενά».

Εξαπολύοντας τα βέλη του κατά των κυβερνήσεων τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «επικοινωνιακή πολιτική χωρίς ιδεολογικό περιεχόμενο» και «κατευνασμό στα εθνικά θέματα».

Αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως η ακρίβεια, η ενεργειακή πολιτική, η φορολογία, η «woke ατζέντα», η Δικαιοσύνη και το μεταναστευτικό, λέγοντας ότι «και οι δύο κυβερνήσεις ακολούθησαν την ίδια λογική επιδομάτων και υπερπλεονασμάτων». Επισήμανε ότι «το κενό εκπροσώπησης και η απογοήτευση των πολιτών αποτελούν καμπάνα απονομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος».

Η πολιτική και η παράταξη

Έκανε λόγο για «μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία» και για «επικοινωνιακή ηγεσία», σημειώνοντας ότι «η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη έχει μείνει ανεκπροσώπητη». Αναφέρθηκε σε προσωπικές επιθέσεις που έχει δεχθεί, λέγοντας ότι «οι ύβρεις και η ασέβεια είναι δυστυχώς η σημερινή πραγματικότητα του κόμματος».

Δημογραφικό, φορολογία και μεσαία τάξη

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε το δημογραφικό «πρώτο εθνικό μας πρόβλημα», συνδέοντάς το με την εγκατάλειψη της επαρχίας και τη συρρίκνωση της μεσαίας τάξης. Επισήμανε ότι «τα χρήματα από τα Ταμεία της ΕΕ δεν φτάνουν στους μικρομεσαίους» και ζήτησε «μείωση φορολογικών συντελεστών και κατάργηση της προκαταβολής φόρου» για άμεση ανακούφιση.

Εθνικά ζητήματα και Τουρκία

Ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε για την «εξάπλωση του τουρκικού αναθεωρητισμού» και κάλεσε την κυβέρνηση να κινηθεί άμεσα, προτείνοντας έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου για τις προκλήσεις της Άγκυρας. Τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να καταστήσει σαφές ότι «η Τουρκία θα έχει κόστος αν δεν συμμορφωθεί με τη νομιμότητα», ενώ πρότεινε «βέτο για τα δύο νέα ΝΑΤΟϊκά Στρατηγεία» και δημιουργία στρατηγείου στην Κάρπαθο.

Αναφερόμενος στη στάση της ΕΕ και στην πολιτική έναντι Αλβανίας και Σκοπίων, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ο χρήσιμος ηλίθιος της περιοχής».

Μήνυμα ελπίδας και αναγέννησης

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρ. Πρωθυπουργός απηύθυνε μήνυμα αισιοδοξίας, καλώντας τους νέους να «προτιμήσουν τη μάχη της ζωής από τη συνθηκολόγηση». Μίλησε για «την άλλη Ελλάδα» – την Ελλάδα της δημιουργίας, της οικογένειας, της αξιοπρέπειας και της πίστης – που «ζητά ευκαιρίες, όχι προνόμια».

Αναφερόμενος στον Κωστή Παλαμά και στο ποίημα «Γύριζε», υπενθύμισε ότι «μέσα στην πιο μεγάλη απελπισία, η Ελλάδα πάντα ξαναγεννιέται», καταλήγοντας πως «η Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της ελπίδας θα διεκδικήσει ξανά το ρόλο της και θα πάρει τη μοίρα της στα χέρια της».

https://www.tanea.gr/

Σχετικά Άρθρα

Λίγο πριν τις κάλπες αυξάνεται το ακατάσχετο στα 1.600 ευρώ – Τι αλλάζει για χιλιάδες οφειλέτες και αγρότες

• Μετά από επτά χρόνια διακυβέρνησης, η κυβέρνηση επεκτείνει την προστασία του ακατάσχετου λογαριασμού...

Έντονη ζήτηση για πρόβειο γάλα, κίνδυνος αφανισμού για τα ζώα των μετακινούμενων

Μεγάλη ζήτηση για το αιγοπρόβειο γάλα παρατηρείται στην αγορά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του...

«Βόμβα» στα θεμέλια της ιδιοκτησίας: Λάθη -σοκ στο Κτηματολόγιο

Μακάκη Γεωργία «Βόμβα» στα θεμέλια της ιδιοκτησίας: Λάθη -σοκ στο Κτηματολόγιο Σε νευρική κρίση βρίσκονται χιλιάδες...

Αθ. Καββαδάς από το Αγρίνιο – «Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα – Η περιφέρεια μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη νέα αναπτυξιακή πορεία της...

Την ανάγκη στήριξης της ελληνικής περιφέρειας και ιδιαίτερα του πρωτογενούς τομέα ως βασικού πυλώνα...

Τρία “βαριά” ονόματα του αγροτικού συνδικαλισμού στο νέο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

• Ο Βασίλης Μαυροσκάς, ο Γιώργος Δρόσος και ο Χρήστος Βοργιάδης φέρνουν στο νέο...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ