email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 22 Αυγούστου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Προβλήματα στη διαδικασία μετάκλησης εργατών γης

Θέμα «Εισδοχή εργατών γης ΠΤΧ – Απαντήσεις  από Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Ή ανεξάρτητη Βουλευτής κ. Αγγελική Αδαμόπουλου κατέθεσε επερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν σήμερα στην διαδικασία μετάκλησης εργατών γης από Τρίτες Χώρες. Η επερώτηση προήλθε έπειτα από συνεργασία της κ. Αδαμοπούλου με τους Αγροτικούς Συλλόγους της Κρήτης και άλλους φορείς, με στόχο πάντα την ανάδειξη σε αυτό το φλέγον ζήτημα για τον πρωτογενή τομέα.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Νότης Μηταράκης, με τις απαντήσεις του προς την κ. Αδαμοπούλου, ενώ φάνηκε ότι ήταν ενήμερος για το πρόβλημα δεν έδωσε σαφή και ξεκάθαρο πλάνο για την αντιμετώπιση του.

Η εξέλιξη αυτή ΔΕΝ είναι θετική για τον αγροτικό κλάδο, αφού οι κάλυψη των αναγκών σε εργατικό δυναμικό έπρεπε ΗΔΗ να είχε ολοκληρωθεί ώστε να ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος.

Αντιθέτως, ο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκηςανακοίνωσε ότι σήμερα συζητείται η εκ βάθρων αλλαγή του κώδικα μετανάστευσης ενώ καταβάλει υπερπροσπάθεια να κατατεθεί στο 2022.

Ο χρόνος είναι περιορισμένος για την εξεύρεση λύσης και την ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχουν αποκλειστικά και μόνο τα συναρμόδια υπουργεία και οι αναποτελεσματικές έως τώρα ενέργειες των Υπουργών.

Δυστυχώς, οι συνέπειες αυτής της πολιτικής θα είναι ολέθριες, όχι μόνο για τον αγροτικό κλάδο αλλά κυρίως στην ελληνική κοινωνία οπού η έλλειψη σε αγροτικά προϊόντα είναι πλέον προ των πυλών. 

              Ο  Πρόεδρος​​​                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

 Γαϊτάνης Ιωάννης​​​                                          Βιαννιτάκης Μιχαήλ

Σχετικά Άρθρα

Νέοι κανόνες για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των στρατηγικών κακοπληρωτών ρεύματος

Με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών ρεύματος, θεσπίζεται για πρώτη...

Οι ανύπαρκτες… αγελάδες: Νέο σκάνδαλο με «Μεγάλο Άρμεγμα» ξεγυμνώνει την Ελλάδα – Φάκελο φωτιά ετοιμάζει η Kovesi

ΟΠΕΚΕΠΕ...2.0 Χιλιάδες αγελάδες, εκατομμύρια αιγοπρόβατα και ένα κράτος που δεν ξέρει πόσα ζώα έχειhttps://www.bankingnews.gr/views/vast2026.html Πόσες...

ΠΟΓΕΔΥ: Αλλαγή του συστήματος δασοπυρόσβεσης εδώ και τώρα

Από το 1998, όταν η ευθύνη της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών μεταφέρθηκε στην Πυροσβεστική...

Όταν τα βιολογικά γίνονται… υπερβολικά

• Η αλόγιστη χρήση των βιολογικών φυτοπροστατευτικών απειλεί τις βάσεις της ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας •...

Άγιος Βασίλειος: «Ασπίδα» απέναντι στις δασικές πυρκαγιές – Κάλεσμα συμμετοχής στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών

Άγιος Βασίλειος: «Ασπίδα» απέναντι στις δασικές πυρκαγιές – Κάλεσμα συμμετοχής στους κατοίκους των πυρόπληκτων...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ