email:

info@agrocretanews.gr

Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Σέρρες: Η συγκάλυψη, η σιωπή και το γαλάζιο παρακράτος των επιδοτήσεων

Δεν πρόκειται για απλό σκάνδαλο. Πρόκειται για ένα διαρκές, οργανωμένο πλιάτσικο σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος – και οι Σέρρες βρίσκονται στο επίκεντρο. Οι αποκαλύψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ σοκάρουν και εξοργίζουν: βοσκοτόπια εμφανίζονται όχι μόνο μέσα στα Σκόπια ή στον Μεσσηνιακό Κόλπο, αλλά και μέσα στη λίμνη Κερκίνη!

Ναι, τη λίμνη Κερκίνη – προστατευόμενο υγροβιότοπο, μνημείο της φύσης και πηγή τουρισμού και ζωής για τον Νομό Σερρών – την έκαναν βοσκοτόπι για να τσεπώνουν ανύπαρκτες επιδοτήσεις. Και το πιο προκλητικό; Ο ΟΠΕΚΕΠΕ Σερρών ενέκρινε τις αιτήσειςκάλυπτε τη δράσησιωπούσε στα αυτονόητα, την ώρα που αιρετοί της περιοχής έκαναν ότι δεν βλέπουν.

Ποιοι; Όλοι όσοι σήμερα «πέφτουν από τα σύννεφα».

▪️ Πρώην αντιδήμαρχοι που βεβαίωναν το γνήσιο υπογραφής μισθωτηρίων αποθανόντων πολιτών.

▪️ Βουλευτές και κομματικά στελέχη που είχαν στενές σχέσεις με υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ, γνωρίζοντας πολύ καλά τι στήνεται στις αγροτικές δηλώσεις του Νομού.

▪️ Τοπικοί αγροτοπατέρες, που ενώ σήμερα παριστάνουν τους προσβεβλημένους, συμμετείχαν με κάθε τρόπο στο κύκλωμα.

▪️ Και φυσικά, διοικητικοί υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ Σερρών, που έκαναν τα «στραβά μάτια» ή και διευκόλυναν μεθοδικά τις εικονικές δηλώσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις Σέρρες ανακαλύφθηκαν μισθωτήρια με υπογραφές… νεκρών, δηλώσεις επιδοτήσεων για μη δηλωμένα αγροτεμάχια, και ΚΥΔ που μοίραζαν δικαιώματα όπως τα κουπόνια στο πανηγύρι. Όλα αυτά έγιναν επί χρόνια, με απόλυτη πολιτική κάλυψηπλήρη τοπική ανοχή και συνενόχους εντός και εκτός θεσμών.

Και τώρα που η υπόθεση έχει φτάσει στην επιφάνεια, ουδείς μιλά. Ούτε η ΝΟΔΕ Σερρών, ούτε οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ, ούτε όσοι διετέλεσαν Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες ή Πρόεδροι Συνεταιρισμών. Όλοι «άλαλοι» μπροστά στη δυσωδία.

Κι ο πρωθυπουργός;

«Ήξερε» λέει ο Παύλος Μαρινάκης. Ήξερε και το ανεχόταν. Και αντί να αποπέμψει τους αρμόδιους υπουργούς, «θα το δούμε τις επόμενες ημέρες».


ΥΓ. Όσο οι Σερραίοι πληρώνουν από την τσέπη τους την ακρίβεια, το ρεύμα, το πετρέλαιο, άλλοι έπαιρναν χιλιάδες ευρώ για βοσκοτόπια στον… πυθμένα της Κερκίνης. Αυτό δεν είναι απλώς απάτη. Είναι ντροπή για έναν τόπο που το 2023 έδωσε 58% στη ΝΔ, για να τον λεηλατούν με μπλε σφραγίδα.

https://www.serresparatiritis.gr/

Σχετικά Άρθρα

«Στενάζει» ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Κρήτης – Αναμένονται δυναμικές Παγκρήτιες κινητοποιήσεις

«Αυτοί μας τα πήρανε παράνομα εμείς θα πάμε νόμιμα» «Βράζει» στο ζουμί του ο αγροτοκτηνοτροφικός...

Ανακοίνωση που αφορά στην Παρέμβαση Π3-71 (Εξισωτική Αποζημίωση) έτους 2026

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνει ότι, βάσει της υπ’ αριθ. 1067/243916/01-08-2023 (Β΄4883)...

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση απαξιώνει τους γεωτεχνικούς και υπονομεύει τους αγρότες

Η καθυστέρηση μιας ακόμα χρονιάς στην έναρξη του ΟΣΔΕ έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους...

Έως τις 16 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για την εξισωτική αποζημίωση 2026

Τον δρόμο για την προκήρυξη της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2026 ανοίγει το Υπουργείο...

Σπεύδουν σε εφορία και ΕΦΚΑ για τη ρύθμιση των 72 δόσεων: Τι κερδίζουν οι οφειλέτες, τα κρίσιμα σημεία που πρέπει να προσέχουν

Σχεδόν 20.000 αιτήσεις σε λιγότερο από έναν μήνα -και εν των μέσω θερινών διακοπών-...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ