email:

info@agrocretanews.gr

Δευτέρα, 17 Αυγούστου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Λαϊκές Αγορές: Απειλούν με «λουκέτο» – Τα αιτήματά τους

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Η Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών – Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, το Tριτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο αποφάσισε ομόφωνα να προβούμε σε ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και ΑΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ τα ΑΙΤΗΜΑΤΑ μας, να ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ σε ΚΛΕΙΣΙΜΟ των ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.

Οι τεράστιες και συνεχιζόμενες ΑΥΞΗΣΕΙΣ στο ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ των Αγροτικών Προϊόντων, οδηγούν τους Παραγωγούς και τους Επαγγελματίες πωλητές σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

Αν ΜΕΙΩΘΕΙ το ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, σύμφωνα με τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ και τα ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ το ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ότι: οι ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ θα ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ στις ΤΙΜΕΣ των ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ έως 30 %.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

  • Θεσμοθέτηση Αγροτικού Αφορολογήτου Πετρελαίου.
  • Πλαφόν 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα στο Αγροκτηνοτροφικό Ρεύμα
  • Επιδότηση μέσων Εφοδίων, Ζωοτροφών και Κατάργηση του ΦΠΑ
  • Να ΜΗΝ Εφαρμοστεί και να Επαναδιαπραγματευτεί η νέα ΚΑΠ
  • Αναπλήρωση του χαμένου Εισοδήματος σε Καλλιέργειες που έχουν Απώλεια Παραγωγής, η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ, καθώς και σε προϊόντα Φυτικής ή Ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής.
  • Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις Ζημιές και Νόσους στο 100% της Πραγματικής Ζημιάς και όχι της Ασφαλιζόμενης Αξίας.
  • Να παρθούν ΜΕΤΡΑ και να γίνονται ΕΛΕΓΧΟΙ από την Κυβέρνηση για σταματήσουν οι Ελληνοποιήσεις Προϊόντων Φυτικής, Zωικής και Μελισσοκομικής Παραγωγής.
  • Τιμές που να καλύπτουν το Κόστος Παραγωγής, ώστε,να έχουμε Εισόδημα για τις Βιοποριστικές και Καλλιεργητικές ανάγκες μας.
  • Έργα Υποδομής για την Αντιπλημμυρική Θωράκιση της Χώρας.
  • ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ των ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Λαϊκών Αγορών στις Λαϊκές Αγορές ΟΛΗΣ της ΧΩΡΑΣ. ΟΧΙ στην Προκήρυξη.
  • ΟΧΙ στην ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΤΕΚΜΑΡΤΗ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ για τους Υπαλλήλους μας και τις 3ΕΤΙΕΣ.
  • ΕΞΑΙΡΕΣΗ της ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ από τα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΘΕΩΡΗΣΗΣ των ΑΔΕΙΩΝ Λαϊκών Αγορών.
  • ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ των 9ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Λαϊκών Αγορών του άρθρου 28 του Ν. 4719, σε ΟΛΕΣ τις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ για την ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ σε ΟΛΗ τη ΧΩΡΑ.
  • ΑΓΡΕΡΓΑΤΕΣ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ της ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ τους μέσω ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ). Ο Μόνος Τρόπος για να Μειωθούν οι Τιμές στα Οπωρολαχανικά έως 30%, είναι να ΜΕΙΩΘΕΙ το Κόστος Παραγωγής.

Σχετικά Άρθρα

Η πληθυσμιακή συρρίκνωση της Θεσσαλίας και η εγκατάλειψη των χωριών λόγω μείωσης του αγροτικού εισοδήματος

Η Θεσσαλία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια βαθιά δημογραφική και κοινωνικοοικονομική μεταβολήΗ πληθυσμιακή συρρίκνωση της...

myAGRO ή my… Βραχυκύκλωμα; – Στον «αέρα» το ΟΣΔΕ 2026

Του Χρήστου Αθανασιάδη Μπορεί ΑΑΔΕ και ΥΠΑΑΤ να ανακοίνωσαν στις 4 Αυγούστου 2026 την έναρξη...

Επεισόδιο στη Σαμαρίνα: Κτηνοτρόφος «έδιωξε» από τον τρανό χορό τα κυβερνητικά στελέχη

Ένα απρόσμενο επεισόδιο έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής στην ορεινή Σαμαρίνα, εκεί όπου...

Χιλιάδες ιδιοκτήτες «τρέχουν» να αποδείξουν ότι οι περιουσίες τους δεν ανήκουν στο Δημόσιο

Του Αργύρη Δεμερτζή Χιλιάδες ιδιοκτήτες σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν νέο κύκλο...

Οι κτηνοτρόφοι στην Κρήτη ζητούν τη στήριξη όλων των Βουλευτών για το «αγκάθι» του Κτηματολογίου και των δασικών εκτάσεων

Ενα μεγάλο «αγκάθι» για τους κτηνοτρόφους αποτελεί αυτό της απειλής μαζικής υφαρπαγής ιδιωτικών περιουσιών...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ