Επιβεβαιώνοντας πλήρως προηγούμενο ρεπορτάζ της LarissaPress ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Επιτροπή Μπλόκων, παρουσία και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Γεωργαντά.
Η Αντιπροσωπεία της ΠΕΜ έθεσε στον πρωθυπουργό τα βασικά αιτήματα που υπήρχαν στα μπλόκα τις προηγούμενες ημέρες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει την αναγκαιότητα να νομοθετηθεί το αφορολόγητο πετρέλαιο, ενημερώνοντας μάλιστα τους αγρότες για σχετικές εξαγγελίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τους αγρότες ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα για περαιτέρω παροχές, πέρα από τα όσα έχουν ήδη δοθεί, ενώ ειδικά για το βαμβάκι πιθανόν να υπάρξει περαιτέρω εξέλιξη και εξαγγελίες.
«Επιμένουμε στις διεκδικήσεις μας για την επίλυση των προβλημάτων μας», ανέφεραν οι εκπρόσωποι των αγροτών, Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Τζέλλας, σημειώνοντας πως τέθηκαν εκ νέου τα εξής:
Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, επιδότηση σε μέσα και εφόδια και ζωοτροφές.
Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος σε όλα τα προϊόντα που πουλήθηκαν σε τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής.
Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και αφήνουν εισόδημα να ζουν και να συνεχίσουν την καλλιέργεια.
Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζονται και να αποζημιώνονται στο 100% για την παραγωγή και το κεφάλαιο.
Πηγή: larissapress