email:

info@agrocretanews.gr

Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άνδρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη βόρεια Αγγλία

Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και σήμερα βρίσκεται στον κατάλογο με τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άνδρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη βόρεια Αγγλία

Δύο άνδρες κρίθηκαν σήμερα ένοχοι για το κόψιμο ενός από τα διασημότερα δέντρα στη Βρετανία, του Sycamore Gap, πριν από δύο χρόνια, ενός πολυαγαπημένου για τον βρετανικό λαό εμβληματικού τοπόσημου που είχε μάλιστα εμφανιστεί σε ταινία του Χόλιγουντ.

Οι εισαγγελείς έκαναν λόγο για μια «βλακώδη αποστολή». Το Sycamore Gap, ένας ψευδοπλάτανος ηλικίας 200 ετών, δέσποζε δίπλα στο ιστορικό Τείχος του Αδριανού, απομονωμένο ανάμεσα σε δύο λόφους σε ένα εντυπωσιακό τοπίο του Εθνικού Πάρκου Nορθάμπερλαντ, στη βόρεια Αγγλία.

Το 2016 είχε ψηφιστεί ως «δέντρο της χρονιάς» και είχε προβληθεί και στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία «Ρομπέν των Δασών» με τον Κέβιν Κόστνερ το 1991. Το δέντρο κόπηκε με ένα αλυσοπρίονο, πριονίστηκε στη βάση του κορμού την 28η Σεπτεμβρίου του 2023 προκαλώντας θλίψη και οργή στη βρετανική κοινωνία.

What happened to the Sycamore Gap tree that was cut down?

Ο εισαγγελέας Ρίτσαρντ Ράιτ είπε στους ενόρκους στο δικαστήριο του Νιούκασλ τον περασμένο μήνα ότι ο 39χρονος Ντάνιελ Γκρέιαμ και ο 32χρονος Άνταμ Καράδερς ευθύνονται για τον «απερίσκεπτο βανδαλισμό».

Η πτώση του δέντρου προκάλεσε μάλιστα φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και σήμερα βρίσκεται στον κατάλογο με τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Οι Γκρέιαμ και Κάραδερς, οι οποίοι ταξίδεψαν στο σημείο εκείνο του Εθνικού Πάρκου Nορθάμπερλαντ από τα σπίτια τους στην περιοχή Κάρλαϊλ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων, αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη. Οι ένορκοι ωστόσο τους έκριναν ενόχους για φθορά ξένης περιουσίας. Η ποινή τους θα ανακοινωθεί στις 15 Ιουλίου.

Σχετικά Άρθρα

Οι πληρωμές που φέρνει ο Αύγουστος για τους αγρότες

Με πληρωμές που αναμένονται από τον Ιούλιο αλλά και αρκετές εκκρεμότητες θα κυλήσει, εκτός...

Οι αγρότες «οργώνουν» και στον έρωτα – Πρώτοι στο σεξ

Ευχάριστα φαίνεται πως είναι τα νέα για τους αγρότες, καθώς βρετανική έρευνα τους κατατάσσει...

ΑΑΔΕ: Ποια δικαιολογητικά και παραστατικά «μετρούν» για τις αγροτικές ενισχύσεις

Από το Ε9 και τα μισθωτήρια έως τα τιμολόγια – Τι προβλέπει εγκύκλιος της...

Κρίσιμο διήμερο για φωτιές και στην Κρήτη, αντιμέτωπη με το φαινόμενο «Hot-Dry-Windy» η Ελλάδα – Η προειδοποίηση της ομάδας Flame του Meteo

Κρίσιμο θα είναι το διήμερο 13 και 14 Αυγούστου για φωτιές σε περιοχές της...

Οι Μητροπόλεις της Κρήτης συγκεντρώνουν ελαιόλαδο για τους πυρόπληκτους

Στην αρχαία Γόρτυνα και το Τυμπάκι η Τίμια Κάρα του Αγίου Τίτου στις 22...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ