email:

info@agrocretanews.gr

Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Αδιαφορία της επίσημης πολιτείας για το θέμα των δασικών χαρτών που καίνε τις αγροτικές περιουσίες

Στις 15-04-2022, ημέρα Παρασκευή παραβρέθηκε επιτροπή εκπροσώπων της Χαλκιδικής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα θέματα που αφορούν τη Χαλκιδική.

Ένα εκ των θεμάτων ήταν και το ζήτημα των δασικών χαρτών καθώς και οι μειώσεις-περικοπές που δέχτηκαν οι παραγωγοί από την ανάρτηση των δασικών χαρτών έως και σήμερα. Συντονιστές της συζήτησης από την πλευρά του Νομού Χαλκιδικής για το θέμα των δασικών χαρτών ήταν ο εκπρόσωπος του Ελαιοπαραγωγικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταγγιτσίου, ο εκπρόσωπος ιδιοκτητών Κρήνης και ο Πρόεδρος της Ένωσης ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Ελλάδας. Από πλευράς υπουργείου παραβρέθηκαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεωργαντάς Γεώργιος και η Γενική Γραμματέας κα Καλογήρου Χριστιάνα.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός εμφανίστηκε σχετικά ανέτοιμος και αδιάφορος για το θέμα των δασικών χαρτών, αν και είχε λάβει γνώση των θεμάτων προ ημερών, αλλά θεώρησε πιο εύκολο να παραπέμψει τους εκπροσώπους στο ΥΠΕΝ ή ακόμα και στην περιφέρεια.

Από την άλλη πλευρά η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ εκδήλωσε εκτός της αίθουσας συνεδρίασης αλλά παρουσία των εκπροσώπων ότι όποιοι δεν έχουν κλήρο στα αγροτεμάχια ούτε τα δικαιούνται, ούτε πρέπει να τα επιδοτούνται.

Η δήλωση-άποψη αυτή ειπώθηκε αφού εντός της αίθουσας συνεδριάσεως έγινε σαφές ότι δεν υπάρχουν τίτλοι κυριότητας διότι ποτέ δεν αποδόθηκαν από το Ελληνικό κράτος ακόμα και για τα αγροτεμάχια που δεν εμπλέκονται στους δασικούς χάρτες.

Σχετικά Άρθρα

Κοβέσι αφήνει ανοιχτό νέο κύκλο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους Δελφούς

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας μίλησε κατά την άφιξή της στο υπουργείο Δικαιοσύνης, πριν...

Θα συνεχιστούν οι θανατώσεις αιγοπροβάτων-Συμπληρωματικό μέτρο ο εμβολιασμός ανέφερε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης

Μέχρι το τέλος Απριλίου θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τις θανατώσεις ζώων λόγω των ζωονόσων, ανακοίνωσε...

Δέσμη 8 μέτρων λόγω πολέμου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Τι αφορά τους αγρότες

Αναστάσης Κατσαβός Μέτρα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την επιδότηση...

Η «χρυσή» ευκαιρία της αγκινάρας στην Κρήτη – Υψηλή ζήτηση, χαμηλή παραγωγή και μεγάλες προοπτικές

 Πετάσης Νίκος Η άγρια αγκινάρα, ένας από τους πιο αγαπημένους μεζέδες της κρητικής παράδοσης, φαίνεται...

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη – Κοβέσι: Στο επίκεντρο το οργανωμένο έγκλημα και οι οικονομικές υποθέσεις

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με την Ευρωπαία εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι πραγματοποιήθηκε στην Κατεχάκη, με επίκεντρο την...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ