email:

info@agrocretanews.gr

Τετάρτη, 29 Ιουλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Στο 3ο Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης

Στο 3ο Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης

«Δυναμικές και ανθεκτικές καλλιέργειες το κλειδί για την Περιφερειακή Ανάπτυξη»

Στο 3ο φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης. Συμμετέχοντας στο πάνελ με επίκεντρο τον πρωτογενή τομέα, και τον μετασχηματισμό που υφίσταται η γεωργία και η αλιεία από την πρόοδο της τεχνολογίας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μίλησε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΥΠΑΑΤ για μια ανθεκτική και βιώσιμη πρωτογενή παραγωγή αλλά και για τη σημασία της αγροτικής παραγωγής στην περιφερειακή ανάπτυξη.

«Στόχος μας είναι να έχουμε δυναμικές και ανθεκτικές καλλιέργειες, που θα μπορούν  να είναι ανταγωνιστικές σε ένα δύσκολο περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται από την κλιματική  κρίση», σημείωσε ο κ. Σταμενίτης ερωτώμενος για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναπτύσσει τη στρατηγική του για τον σκοπό αυτό. «Το Υπουργείο μας αναπτύσσει τις δράσεις του σε δύο επίπεδα, ένα σε αυτό της αποκατάστασης και αποζημίωσης των ζημιών, που κυρίαρχο ρόλο κατέχει ο ΕΛΓΑ, και ένα δεύτερο αυτό των επενδύσεων, μέσα από την αξιοποίηση των πόρων της ΚΑΠ, για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αγροτικών υποδομών αλλά και συνολικά για τον μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα».


Ερωτώμενος για το πρόβλημα του πολυκατακερματισμού των αγροτικών εκμεταλλεύσεων αλλά και τη γήρανση του αγροτικού πληθυσμού στη χώρα, ο Υφυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για προκλήσεις στις οποίες καλούμαστε να απαντήσουμε, και αυτό το κάνουμε μέσα από τη στροφή σε πιο παραγωγικές καλλιέργειες, όπως το εμβληματικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη των θερμοκηπίων, που ανέδειξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και εφαρμόζοντας τα μεγαλύτερα προγράμματα νέων γεωργών, με στόχο την εισαγωγή νέων ανθρώπων στο αγροτικό επάγγελμα

Σχετικά Άρθρα

«Δυναμική καμπάνια υπαίθριας προβολής στις πύλες εισόδου της Ανατολικής Κρήτης για την “Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026″»

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2026 και της υποστήριξης της τιμητικής διάκρισης «Κρήτη...

Κατερίνα Σπυριδάκη: «Χιλιάδες τόνοι ελαιολάδου στις αποθήκες και οι παραγωγοί σε οικονομική ασφυξία»

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ...

Τρακτέρ ανετράπη και καταπλάκωσε 68χρονο αγρότη

Θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε στο Στρυμονικό Σερρών, όταν ένας 68χρονος αγρότης έχασε τη ζωή του κατά τη...

Λαϊκές αγορές: Τι αλλάζει με το νέο ΦΕΚ – Ποιοι κανόνες τίθενται σε εφαρμογή

Με σημαντικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του υπαίθριου εμπορίου τίθεται σε ισχύ η νέα υπουργική...

Οι νέες Δράσεις που στα Σχέδια Βελτίωσης 2026

Στην τελική της φάση εισέρχεται πλέον η νέα Πρόσκληση των Σχεδίων Βελτίωσης, στο πλαίσιο...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ