email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Προϋπολογισμός 40 εκατ. ευρώ για προγράμματα κατάρτισης αγροτών από το ΥΠΑΑΤ

Με προϋπολογισμό 40 εκατομμυρίων ευρώ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά στην προδημοσίευση πρόσκλησης για τη δράση «Δράσεις τυπικών προγραμμάτων βραχυχρόνιας εκπαίδευσης και κατάρτισης γεωργών» (Π3-78.1-2), στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) 2023–2027.

Την ανακοίνωση έκαναν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας  Τσιάρας και η Γενική Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών  Αργυρώ Ζέρβα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεχούς επιμόρφωσης των αγροτών για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας.

Η νέα δράση αφορά βραχυχρόνια προγράμματα κατάρτισης που καλύπτουν θεματικές ενότητες συναφείς με τους ειδικούς στόχους του ΣΣ ΚΑΠ και τις ανάγκες της σύγχρονης παραγωγής. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τους ωφελούμενους, οι οποίοι θα επιμορφώνονται από πιστοποιημένους παρόχους επαγγελματικής κατάρτισης.

Δικαιούχοι της δράσης θα είναι φορείς εθνικής εμβέλειας, ενώ ωφελούμενοι είναι οι ενήλικες αγρότες (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι κ.ά.).  Επιπλέον, ανά πρόγραμμα θα καθορίζονται ειδικοί όροι ή προτεραιότητες συμμετοχής.

Η δράση θα υλοποιηθεί σε όλη τη χώρα και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης – ΕΓΤΑΑ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Η προδημοσίευση της πρόσκλησης είναι διαθέσιμη στις ιστοσελίδες:
www.agrotikianaptixi.gr και  www.minagric.gr

Σχετικά Άρθρα

4η συνεδρίαση Εθνικού Διαλόγου για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034 στο πλαίσιο του Σχεδίου «Εθνικής και Περιφερειακής Εταιρικής Σχέσης (ΕΠΕΣ)»

Την Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, η 4η συνεδρίαση του...

Παράταση ζητούν οι φοροτεχνικοί του Ρεθύμνου για την υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση και τη Β’ φάση του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής

Παράταση ζητούν οι φοροτεχνικοί του Ρεθύμνου για την υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση και τη Β’...

“Φτάνει πια με τις υποσχέσεις – Η Ιεράπετρα βγαίνει μπροστά”

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2026 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας,...

Η Συνέντευξη Τύπου του ΑΚΚΕΛ στην ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου

Στην Αίθουσα ΓΕΡΜΑΝΟΣ-D θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 η καθιερωμένη Συνέντευξη...

Νέοι Αγρότες – 50.000€: Πριμ διαδοχής ή πριμ παραίτησης;

Υπάρχει μια σιωπηλή ομολογία ήττας κρυμμένη μέσα στο νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τη γεωργία. Η...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ