email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Πρωτοβουλίες της Ένωσης Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Ελλάδας για τα δασικά

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Κοτσώνης συναντήθηκε και ζήτησε από τον υπουργό αναπληρωτή Περιβάλλοντος κύριο Αμυρά τα εξής:

1.    την αλλαγή των διατάξεων περί του καθορισμού των δασικών εκτάσεων και επαναφορά των διατάξεων του δασικού νόμου 41 που θέσπισε ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ το 1929, που λύνουν ολοκληρωτικά το πρόβλημα, το οποίο έχει δημιουργήσει η δασική νομοθεσία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, αφού ήδη οι δασικοί χάρτες χαρακτηρίζουν το 73% της Ελλάδας Δάσος με συνέπεια τη Δήμευσή του.

Στο αίτημα αυτό ο κ. Αμυράς πρόβαλε τις γνώμες και ιδιωτών νομικών, οι οποίοι προτάσσουν την αντίθεση της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώπιον της οποίας ο κ. Κοτσώνης απάντησε :

Να κάνει το Υπουργείο αυτό που είναι σωστό κι΄ ας έρθουν οι δικαστές να αποφασίσουν την ΔΗΜΕΥΣΗ του 73% της Ελλάδας , προβλέποντας τη θετική κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό γεγονός της κατάρρευσης των δεδομένων, κάτω απ΄ τα οποία διαμορφώθηκε η νομολογία του ΣτΕ. από τους ίδιους τους δασικούς χάρτες.
o    Ευχαριστούμε όσους συμφώνησαν μαζί μας  και μας συγχάρηκαν.
o
o    ΌΜΩΣ ΕΚΕΙΝΟ που χρειάζεται ΤΩΡΑ είναι ΝΕΑ συνάντηση με τον ΥΠΟΥΡΓΌ, στην οποία να μετέχουν όσοι σύλλογοι έχουν ενεργοποιηθεί μέχρι σήμερα. Αυτοί είναι
o    η ΕΝΩΣΗ μας ,
o    η Παγκρητια Ένωση Συνεταιρισμών ,
o    ο σύλλογος σας και
o    ο σύλλογος Γεωπόνων Θεσσαλούς , μαζί με τους δικηγόρους τους, όσοι από τους συλλόγους το επιθυμούν, διότι δεν αρνείται ο υπουργός τη ΛΥΣΗ που προτείναμε , αλλά οι εισηγήσεις που δέχεται προβάλλουν ω πρόβλημα τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικράτειας.
o
o    ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ, ότι το πρόβλημα θα λυθεί επί τόπου !  Άλλωστε θα έχουμε έτοιμη την τροπολογία του δασικού νόμου.
α, για τον τρόπο χαρακτηρισμού των δασικών εκτάσεων, που δεν είναι άλλος από τον τρόπο που καθόρισε ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με τον Δασικό Κώδικα του 1929- και ο οποίος  είναι επανάληψη των νόμων , που προϋπήρχαν από το 1836 και οποίος ίσχυσε μέχρι το 2016, που εκδόθηκε το Π.Δ. 32.2016, ανεξάρτητα απ΄ τους χαρακτηρισμούς στους οποίους προέβαιναν οι δασάρχες και ΤΑ χαρακτήριζαν όλα δάσος, αλλά και για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, που ενώ οι ίδιοι αναγνώριζαν ως μην δασικές, έχουν επιβάλλει σύμφωνα με την οποία μόνο οι ιδιωτικές χορτολιβαδικές εξαιρούνται από τον δασικό νόμο, εφόσον οι Δασάρχες με το Συμβούλιό τους αποφασίσουν ότι είναι ιδιωτικές.
β. για τις δασωμένες εκτάσεις,

γ, για την αναγνώριση της ιδιοκτησίας όσων δεν διαθέτουν συμβόλαια, που η κυβέρνηση μπορεί να τους αφήσει ακάλυπτους, αλλά να τους αντιμετωπίζει κατά τον Αστικό Κώδικα και όχι κατά τον δασικό νόμο, ο οποίος ίσχυσε και ισχύει μόνο για τα δάση και τις καθαρά δασικές εκτάσεις, που συνεπάγεται τη ΔΗΜΕΥΣΗ τους

δ) για τους χαρακτηρισμούς των κτηνοτροφικών εκτάσεων από επιτροπές στις οποίες θα μετέχει μόνο ένας δασολόγος – αφού ο ορισμός της δασικής έκτασης θα είναι τέτοιος, λόγω του οποίου να χρειάζονταν επιστημονικές γνώσεις για να καθοριστεί.
o    Φροντίστε ο καθένας απ΄ τη θέση προκειμένου να γίνει επικοινωνία με τους ΚΡΗΤΕΣ ώστε με τη δυναμική παρουσία τους , να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση.

Σχετικά Άρθρα

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

122 συμμετοχές παραγωγών – 722 ξενοδοχειακές μονάδες και εταιρίες διανομής – 1.273 καταστήματα τροφίμων...

Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για συνέδρους και επισκέπτες στην eCommerce & Digital Marketing ExpoSE

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι...

Συνέντευξη Τύπου ΠΟΓΕΔΥ

POGEDY-18.04.2024Λήψη Δείτε το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=NmzMYlffJEM

Η μοίρα του αγρότη… 

Παλεύει όλο τον χρόνο και έρχεται μια ξαφνική μπόρα και του καταστρέψει τα πάντα... Ναι,...

Πρόστιμο σε οινοποιείο στη Νεμέα για παραπλανητική ετικέτα σε κρασί ΕΛΟΜΑΣ

Με την αρ. πρωτ. 77704/802/16-04-2024 απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, επιβλήθηκε...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ