Άλλο ένα διοικητικό πρόστιμο, ύψους 400 ευρώ, επέβαλε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς, αυτήν τη φορά σε ιδιοκτήτη παραθεριστικής οικίας στο Πολυδένδρι, για την καύση ξερών χόρτων εντός του οικοπέδου του.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: «Η 9η και η 19η Πυροσβεστική Διάταξη προβλέπουν ρητά την επιβολή προστίμου σε κάθε περίπτωση καύσης εντός της αντιπυρικής περιόδου. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία θα ελέγχεται κάθε παράβαση των ανωτέρω διατάξεων και δεν θα υπάρχει ανοχή στους πολίτες που τις καταστρατηγούν.
Ειδικά αυτές τις ημέρες, οι καιρικές συνθήκες με μεγάλες θερμοκρασίες και έντονους ανέμους αυξάνουν την ετοιμότητα των πυροσβεστικών δυνάμεων του νομού, αλλά και του ευρύτερου ελλαδικού χώρου. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πυρκαγιών οφείλεται σε εμπρησμούς από αμέλεια».
(Νίκος Γουργιώτης – eleftheria.gr)