email:

info@agrocretanews.gr

Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Ο Γιάννης Ανδριανός εγκαινίασε την 72η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Ανδριανός, εγκαινίασε την Κυριακή την 72η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, που διοργάνωσε ο Δήμος Κηφισιάς  εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός τόνισε ότι η Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς είναι ένας ιστορικός θεσμός, βαθιά συνδεδεμένος με την άνοιξη, την πόλη της Κηφισιάς και ευρύτερα την Αττική, τη φύση, το πράσινο και την ποιότητα ζωής.

Ο κ. Ανδριανός υπογράμμισε ότι τα λουλούδια, τα φυτά, οι κήποι και οι πράσινοι δημόσιοι χώροι δεν αποτελούν μόνο στοιχείο αισθητικής, αλλά και βασική προϋπόθεση υγείας, βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας των σύγχρονων πόλεων.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Έκθεση αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική ανθοκομία, τους ανθοπαραγωγούς και φυτωριούχους, τους επαγγελματίες της κηποτεχνίας και όλους όσοι εργάζονται με γνώση, δημιουργικότητα και μεράκι, στηρίζοντας έναν κλάδο με σημαντική οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική αξία. Σταθερή στόχευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως τόνισε ο Υφυπουργός, είναι η ενίσχυση της ανθοκομίας, όπως και κάθε κλάδου της πρωτογενούς παραγωγής, μέσα από την ποιότητα, την καινοτομία, τη γνώση, τη βιωσιμότητα και την εξωστρέφεια.

Κλείνοντας, ο κ. Ανδριανός συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν για τη φετινή διοργάνωση, ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο, κ. Βασίλη Ξυπολυτά και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Ανθοκομικής και Φιλοζωίας, κυρία Χρονοπούλου, σημειώνοντας ότι η φροντίδα της φύσης είναι ταυτόχρονα φροντίδα του τόπου μας και της ποιότητας της ζωής μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών Δημήτρης Καιρίδης, η Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, Ζωή Ράπτη, Βουλευτές από άλλα κόμματα καθώς και ο Πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα, Mohammed Sbihi.

Σχετικά Άρθρα

Νέα παράταση αιτήσεων για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων...

Ψάχνουμε το δέντρο αλλά… όλα θα είναι δάσος: Έρχεται ανάρτηση χωρίς τροπολογία για το Κτηματολόγιο στα Χανιά που βαφτίζει δημόσια όλα τα δασικά

Μπροστά στον κίνδυνο απώλειας περιουσίας αλλά και αγροτικών ενισχύσεων είναι χιλιάδες πολίτες στα Χανιά...

Ψηφιακό δελτίο αποστολής: Ποιους «πιάνει», ποιοι εξαιρούνται – Tα «τσουχτερά» πρόστιμα

Καθολική γίνεται από την 1η Μαΐου η εφαρμογή του ψηφιακού δελτίου αποστολής, φέρνοντας σαρωτικές...

Νέο «μπλόκο» της Εφορίας πριν τις κατασχέσεις – Αλλάζει ο τρόπος ενημέρωσης για τα εταιρικά χρέη

Η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε νέα ψηφιακή εφαρμογή που ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο όσους θεωρούνται συνυπεύθυνοι...

Στο Λουξεμβούργο σήμερα ο Μ. Σχοινάς για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας

-Στο επίκεντρο το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2027 Στο Λουξεμβούργο συνεδριάζει σήμερα,...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ