email:

info@agrocretanews.gr

Πέμπτη, 11 Ιουνίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας για την επίσκεψη Τσίπρα στην Κρήτη

Σύσκεψη με φορείς του νομού Λασιθίου πραγματοποίησε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια της περιοδείας του στο νομό Λασιθίου, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

Η συνάντηση με τους φορείς έγινε στο επιμελητήριο Λασιθίου  και τον κ. Τσίπρα συνόδευαν ο βουλευτή Λασιθίου κ. Θραψανιώτη καθώς και ο τέως Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Οι φορείς που προσκλήθηκαν να παραβρεθούν στην συνάντηση ήταν από τον τουριστικό και αγροτικό κλάδο, τους κλάδους δηλαδή που κατεξοχήν στηρίζουν την οικονομία της περιοχής του Λασιθίου.

Τον αγροτικό κόσμο εκπροσώπησαν ο κ. Τσιφετάκης Γιώργος από τον Αγροτικό Σύλλογο Σητείας και ο κ. Βιαννιτάκης Μιχάλης από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας.

Αναφορικά με τα αγροτικά ζητήματα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ελλείψεις υποδομών (ΒΟΑΚ, προσαγωγό διώρυγα φράγματος Μπραμιανών, κ.α.), στην ανάγκη στήριξης των παραγωγών εν μέσω πανδημίας, την φορολογία και την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, κ.α.

Ο κ. Τσίπρας συζήτησε επίσης προβλήματα του ξενοδοχειακού κλάδου, τα ζητήματα του πανεπιστημιακού χάρτη στο νόμο καθώς και την αναδιάρθρωση των νοσοκομειακών δομών σε ολόκληρη την χώρα.

Σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς και του τουριστικού τομέα στο νομό Λασιθίου με ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι πολιτική ευκαιριακού χαρακτήρα.

Σχετικά Άρθρα

Ξεκινά πιλοτικά το νέο ψηφιακό σύστημα ιχνηλάτησης αιγοπροβάτων με ηλεκτρονικούς βώλους

Νέα εποχή για την ελληνική κτηνοτροφία: Ξεκινά πιλοτικά το νέο ψηφιακό σύστημα ιχνηλάτησης αιγοπροβάτων...

Ούτε τροπολογία, ούτε παράταση! Στα Χανιά για το αλαλούμ με την κτηματογράφηση ο πρόεδρος του Κτηματολογίου

Χωρίς παράταση και χωρίς τροπολογία προχωρά ακάθεκτη η διαδικασία κτηματογράφησης στα Χανιά με τα...

Γιάννης Ανδριανός: Η Ελλάδα αξίζει και μπορεί να έχει πολύ ισχυρότερη θέση στην παγκόσμια αγορά της ελιάς και του ελαιολάδου

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Ανδριανός παρέστη στο Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας...

Σχέδιο Πολιτικής Πρότασης του ΑΚΚΕΛ για την Αντιμετώπιση του Λαγοκέφαλου στην Ελλάδα

Ο λαγοκέφαλος (Lagocephalus sceleratus) αποτελεί εισβολικό είδος υψηλής επικινδυνότητας, με σοβαρές επιπτώσεις: -          στην αλιεία και...

Αυξάνονται σε 17 οι στρατιωτικοί κτηνίατροι για την καταπολέμηση του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει την περαιτέρω ενίσχυση της προσπάθειας για την...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ