Όπως έγινε γνωστό, όλοι οι κτηνοτρόφοι έχουν δει περικοπές που διαμορφώνονται στο 20% κατά μέσο όρο, καθώς αιφνιδιαστικά και χωρίς ενημέρωση άλλαξε η επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων αφού είχαν καταθέσει την δήλωση.
Όπως έγινε γνωστό, όλοι οι κτηνοτρόφοι έχουν δει περικοπές που διαμορφώνονται στο 20% κατά μέσο όρο, καθώς αιφνιδιαστικά και χωρίς ενημέρωση άλλαξε η επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων αφού είχαν καταθέσει την δήλωση.
Για πιθανές αυθαιρεσίες από μεριάς ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε λόγο στην τοποθέτησή του ο βουλευτής της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης: «Επικαλούνται τον κανονισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά δεν είναι παρά ένας κανονισμός που είναι απλώς ένα εσωτερικό έγγραφο, ναι έχει έναν κανονισμό λειτουργίας που του επιτρέπει περίπου να κάνει ότι θέλει. Αλλά για όλα τα σημαντικά θέματα που προκύπτουν πρέπει να εκδίδεται μία ΚΥΑ. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενεργεί περίπου σαν ο κανονισμός του να είναι το Σύνταγμα της Ελλάδος. Αυτό γινόταν πάντα» τόνισε.
Από τη μεριά του ο Νίκος Καλογερής τόνισε πως «πράγματι κινδυνεύει η παραγωγή αν δεν τύχουν κάποιας βοήθειας οι άνθρωποι αυτοί» «η αιφνιδιαστική αλλαγή της ΚΥΑ άλλαξε τους όρους καταβολής των ενισχύσεων και είτε άφησε εκτός τελείως κάποιους νέους αγρότες είτε πήραν πολύ λιγότερα απ’ όσα υπολόγιζαν».
Ο κ. Βερυκάκης, τόνισε πως «η κτηνοτροφία σιγά – σιγά αρχίζει να καταρρέει» και ζήτησε την βοήθεια των θεσμικών για να υποστηριχθούν τα αιτήματά τους.
Στη σύσκεψη εξετάστηκε ακόμα το πρόβλημα των δασικών χαρτών.
Δείτε τι δήλωσαν οι Μανούσος Βολουδάκης, Νίκος Καλογερής και Γιάννης Βερυκάκης:
https://www.youtube.com/watch?v=HukMfmkj3gI
zarpanews.gr