email:

info@agrocretanews.gr

Πέμπτη, 30 Ιουλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Μέτρα στήριξης του αγροτοδιατροφικού τομέα

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά με αποδέκτη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου. Σε αυτήν μεταφέρεται η αγωνία και η ανησυχία αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού μας που πλήττονται βαρύτατα από τις τεράστιες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες και το αυξανόμενο  κόστος παραγωγής. Η ακρίβεια δημιουργεί προβλήματα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και η απουσία ουσιαστικής στήριξης του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου αποτυπώνει την έλλειψη επάρκειας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η εκρηκτική αύξηση των τιμών των αγροτικών εφοδίων, απειλεί τη βιωσιμότητα των αγροτών, διαλύει την κοινωνική συνοχή και οδηγεί σε φτωχοποίηση τα μεσαία και ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας μας.

Αναλυτικά η Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων για τους κ.κ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών με θέμα:  «Μέτρα στήριξης του αγροτοδιατροφικού τομέα ζητά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Οροπεδίου Λασιθίου»΄:

Ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει  αναφορά την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου στην οποία αναφέρεται ότι:

«Το οροπέδιο Λασιθίου, περιοχή στην οποία δραστηριοποιούμαστε, είναι μια λεκάνη 27 χλ. στρεμμάτων, κατεξοχήν αγροτοκτηνοτροφική και σε υψόμετρο 820 μέτρων». «Πέρα από τα διορθωτικά προβλήματα που έχει η περιοχή που ανεβάζουν το κόστος των παραγόμενων  προϊόντων, η αλματώδης αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου, των λιπασμάτων, των ζωοτροφών, των αγροτικών φύλλων (που χρησιμοποιούνται για την γραμμική κάλυψη, την εδαφοκάλυψη, υδατοδεξαμενές), των σωλήνων άρδευσης και λοιπών γεωργικών εφοδίων, συντελούν στην εκτίναξη του κόστους ώστε να καταστεί ακόμη και αδύνατη η γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή».

Ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να επανεξετάσουν να δοθούν λύσεις από τους καθ΄ύλην αρμόδιους, για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να παραμείνουν στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή και την ελληνική ύπαιθρό.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ο καταθέτων Βουλευτής

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Σχετικά Άρθρα

Δημόσια Διαβούλευση για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2028-2034 στην Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την διαβούλευση με όλους τους παραγωγικούς φορείς του νησιού μας,...

Τέλος στα ιστορικά δικαιώματα – Προτεραιότητες της νέας ΚΑΠ

Καταργούνται οι ανισότητες των «ιστορικών» δικαιωμάτων για το 2026 με την ολοκλήρωση της εσωτερικής...

Στον «αέρα» οι επιδοτήσεις του 2026: «Εκτός τόπου και χρόνου» η τροπολογία για το ΟΣΔΕ»

Η συζήτηση για το ΟΣΔΕ και τις αγροτικές επιδοτήσεις δεν θα έπρεπε να κυριαρχεί...

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Χωρίς νέους ανθρώπους, δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για την ευρωπαϊκή αλιεία και υδατοκαλλιέργεια»

Στο ζήτημα της ανανέωσης των γενεών στην αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια εστίασε ο Υπουργός...

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο νότιο Ρέθυμνο

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο νότιο Ρέθυμνο με το 112 να συνεχίζει να ηχεί...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ