email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Επτά μήνες σιωπής για τα πλαστά τιμολόγια στα βιολογικά – Τώρα θυμήθηκαν τους ελέγχους;

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για δήθεν αποφασιστικούς ελέγχους στους πιστοποιητικούς φορείς για βιολογικά προϊόντα, είναι προσβλητική για τη νοημοσύνη των πολιτών και των αγροτών που παλεύουν τίμια να επιβιώσουν.

Εδώ και μήνες βοούσε ο τόπος για το σκάνδαλο στα Οικολογικά Σχήματα: για πλαστά τιμολόγια, «εξυπηρετήσεις» ημετέρων, σκιώδεις πιστοποιήσεις. Όλος ο αγροτικός κόσμος γνώριζε, αλλά το Υπουργείο έκανε πως δεν άκουγε και έκλεινε το μάτι από το 2022 στους αγρότες ότι δεν θα γίνουν έλεγχοι.

Η Νέα Αριστερά είχε ήδη από τις 23 Δεκεμβρίου 2024 καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση για πλαστά τιμολόγια στα Οικολογικά Σχήματα — ερώτηση που παραμένει θαμμένη και αναπάντητη εδώ και επτά μήνες. Το ίδιο συνέβη με πάνω από δέκα κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αντί να ελέγξει, το Υπουργείο επέλεξε την απόλυτη αδράνεια, την πολιτική συγκάλυψη και τη σιγή ασυρμάτου, ελπίζοντας ότι το σκάνδαλο θα ξεχαστεί. Δεν έκανε τίποτα.

Μέχρι που τους έπιασε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με τη γίδα στη πλάτη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Και τώρα, όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η συγκάλυψη καταρρέει, η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και ο κ. Τσιάρας παριστάνουν τους τιμητές και τους αυστηρούς ελεγκτές. Είναι αργά. Και κανείς δεν τους πιστεύει.

Η Νέα Αριστερά καλεί τον κ. Τσιάρα να σταματήσει να κρύβεται και να δώσει απαντήσεις ξεκάθαρες και δημόσιες στο γιατί αγνοεί για μήνες τις ερωτήσεις της Νέας Αριστεράς για κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων και ποιους προσπαθεί να προστατεύσει με αυτό τον τρόπο.

Η αδράνεια τους ήταν συνενοχή και η ευθύνη τους είναι ξεκάθαρη.

Σχετικά Άρθρα

ΑΑΔΕ: Καταβολή 33,9 εκατ. ευρώ σε 117.198 αγρότες για την τρίτη καταβολή επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου έτους 2026

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρά σήμερα στην τρίτη καταβολή επιστροφής του Ειδικού Φόρου...

Επεκτείνεται η επιδότηση καυσίμων για την περίοδο 1 έως 15 Νοεμβρίου 2026

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Με στόχο τη...

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης με τον Δήμαρχο Αμαρίου για τις ζημιές από τις πρόσφατες θεομηνίες

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμαρίου, κ. Παντελή Μουρτζανό, και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου,...

Εκλογές τον Δεκέμβριο στον αγροτικό συνεταιρισμό Μυλοποτάμου

Εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, νέου εποπτικού συμβουλίου και νέων αντιπροσώπων στην...

ΟΣΔΕ: Πήρε παράταση η ενεργοποίηση – Ασφυκτική πίεση στα ΚΥΔ, που ζητούν παράταση έως τον Δεκέμβριο – Νέες διευκολύνσεις για τους παραγωγούς

Περισσότερο χρόνο για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2026 δίνει η ΑΑΔΕ, ενώ...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ