email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Διασφαλίστηκε η μεταφορά πόρων από ΚΑΠ λέει ο Γεωργαντάς αλλά δεν μας λέει τα ποσά

Γεωργαντάς από Βρυξέλλες: Διασφαλίστηκε η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από την ΚΑΠ για την κάλυψη του αυξημένου κόστους παραγωγής από την ενεργειακή κρίση


Η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από την ΚΑΠ για τη στήριξη αγροτών, ιδιαίτερα κτηνοτρόφων, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης διασφαλίσθηκε από την ΕΕ, ύστερα και από τις έντονες παρεμβάσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις Βρυξέλλες.

Στις παρεμβάσεις του ο κ. Γεωργαντάς περιέγραψε το ασφυκτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί για τους αγρότες λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία, κι επισήμανε ότι «η γενικευμένη κρίση στα νοικοκυριά και η πίεση που δέχεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης».

Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες της Επιτροπής για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης μεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών από την Ουκρανία για τη διασφάλιση του σταθερού εφοδιασμού της αγοράς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γεωργαντάς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες οινοπαραγωγοί, ιδιαίτερα σε αυτό της έλλειψης γυάλινων φιαλών, καθώς το βασικό εργοστάσιο κατασκευής τους βρίσκεται στην Ουκρανία.

Παράλληλα έθεσε και το πρόβλημα της εξαγωγής μεταποιημένων οπωροκηπευτικών προς Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία, οι οποίες παρουσιάζουν σημαντική μείωση.

Σχετικά Άρθρα

Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Φυλάκιση 5 ετών και 8 μηνών με αναστολή στους Δημήτρη Μελά και Αθανασία Ρέππα

Για την κακουργηματική κατηγορία ο εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα,...

Αθανάσιος Καββαδάς στη Βουλή: «Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος δεν είναι αντίθετη με την αλιεία. Είναι προϋπόθεση για βιώσιμη αλιεία και στο μέλλον»

– Πιλοτικό πρόγραμμα 1,5 εκατ. ευρώ για τον λαγοκέφαλο  Την ανάγκη η προστασία του θαλάσσιου...

Ανδριανός: Η διατήρηση της παρέκκλισης του ελάχιστου ορίου ολικών στερολών για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Κορωνέικης συνιστά ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Γιάννης Ανδριανός: Η διατήρηση της παρέκκλισης του ελάχιστου ορίου ολικών στερολών για τα εξαιρετικά...

«Βράζει» η Κρήτη: Κτηνοτρόφοι απειλούν με αυγουστιάτικο μπλόκο για τις ενισχύσεις

Τις επόμενες μέρες νέα Γενική Συνέλευση για τις τελικές αποφάσεις - Πάνω από 30.000...

Εκπαιδευτικά σεμινάρια του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στη Λέσβο

 Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, ανταποκρινόμενος άμεσα στις αυξημένες ανάγκες προστασίας του ζωικού κεφαλαίου, διοργανώνει...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ