email:

info@agrocretanews.gr

Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Χωρίς… καλάθι για αγρότες και κτηνοτρόφους ο Γεωργαντάς στο προσυνέδριο της ΝΔ στην Κρήτη

Στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ηράκλειο της Κρήτης μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Agrocretanews, κινήθηκε περισσότερο στην λογική του “Ό,τι πήρατε – πήρατε” για τον αγροτικό κόσμο.

Την πεποίθηση ότι ο πρωτογενής τομέας θα βγει κερδισμένος όταν ξεπεραστεί η κρίση που αντιμετωπίζει τώρα, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι «ο πρωτογενής τομέας είναι ο μόνος τομέας στη χώρα που έχει λάβει ειδική ενίσχυση από την κυβέρνηση με στοχευμένες δράσεις από εθνικούς πόρους» συμπληρώνοντας ότι «αναμένουμε το επόμενο διάστημα και ευρωπαϊκές δράσεις που θα βοηθήσουν πραγματικά την πολύ δύσκολη αυτή συγκυρία, η οποία κατά βάση έχει ως θύματα τους κτηνοτρόφους».

Ο κ. Γεωργαντάς, αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, είπε ότι την ερχόμενη Δευτέρα καταβάλλονται 50 εκατ. ευρώ προκειμένου να μπορέσουν να βοηθηθούν, ενώ την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα καταβληθούν 101 εκατ. ευρώ από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις που θα δίδονταν στο τέλος Μαΐου για το γάλα και για το βόειο κρέας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χαρακτήρισε «ραχοκοκαλιά» της περιφέρειας τον πρωτογενή τομέα, εξηγώντας ότι ευθύνη της κάθε κυβέρνησης είναι «να δημιουργήσει εκείνες τις υποδομές, αλλά και εκείνο το πλαίσιο, με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε ο μόχθος και ο κόπος του Έλληνα αγρότη πραγματικά με δίκαιο τρόπο, να του επιστρέψει αυτά που του αναλογούν» ενώ αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που θα εκσυγχρονίσουν τον πρωτογενή τομέα και σχετίζονται με τα αρδευτικά δίκτυα, τα φράγματα, αλλά και τις παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία.

«Μέσα σε όλη αυτή την κρίση κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Στους αγρότες θα δώσει και το αίσθημα εκείνο της δίκαιης μεταχείρισης που πρέπει να έχει ο κάθε Έλληνας παραγωγός. Γιατί η προσοχή της κυβέρνησης δεν είναι απλά στον Έλληνα αγρότη, δεν είναι απλά στον Έλληνα κτηνοτρόφο, είναι ουσιαστικά σε αυτόν που παράγει, σε αυτόν που δημιουργεί πλούτο και αυτό το προϊόν της παραγωγής οφείλουμε ως κυβέρνηση να προστατεύσουμε από παράνομες ελληνοποιήσεις» ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, αναφέρθηκε στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, λέγοντας ότι έχει κατατεθεί το στρατηγικό σχέδιο για το 2023-2027 «όπου είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν είχαμε μειώσεις στον προϋπολογισμό» προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει διατηρήσει το ίδιο ποσό, 19,3 δισ. ευρώ για την επόμενη προγραμματική περίοδο και αυτό είναι μία μεγάλη επιτυχία».

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, από το βήμα του προσυνεδρίου έκανε λόγο για ένα αγώνα που συνεχίζεται, συμπληρώνοντας ότι «θα τον δώσουμε μέχρι τέλους, για να στηρίξουμε αποτελεσματικά τον πρωτογενή τομέα». Ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην εξασφάλιση της ομαλής ροής προμηθειών και τη θωράκιση «απέναντι σε ενδεχόμενα κρούσματα κερδοσκοπίας, με τη συνεχή καταγραφή αποθεμάτων αλλά και διαρκείς ελέγχους στην αγορά, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης», ενώ πρόσθεσε ότι θεωρεί «ότι κερδοσκοπία σε καιρό πολέμου θυμίζει μαυραγορίτες της κατοχής και πρέπει να αντιμετωπίζεται».

Σχετικά Άρθρα

Χατζηδάκης- Σχοινάς: Χιλιάδες ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων απαλλάσσονται από τις διεκδικήσεις του Δημοσίου

Κωστής Χατζηδάκης: Τέλος στις ιστορίες καθημερινής τρέλας με τις διεκδικήσεις αγροτικών εκτάσεων από το...

Μεγαλώνει η ανησυχία για τον λαγοκέφαλο – Αναζητείται χώρος απόρριψής του μετά τον θάνατο σκύλου

Μεγαλώνει η ανησυχία γύρω από την μαζική εμφάνιση των λαγοκέφαλων στις ακτές της Κρήτης, παρά και...

«Αειφόρα ανάπτυξη τουρισμού μέσω της προώθησης τοπικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων – Η περίπτωση της Δυτικής Κρήτης»

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026 πραγματοποιήθηκε η δημόσια παρουσίαση και υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής...

Μ.Σχοινάς για Νέους Αγρότες: «Δεν θα χαθεί ούτε ευρώ» – Έρχεται δεύτερο κύμα διορθώσεων

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεσμεύτηκε για λύση στο ζήτημα απένταξης 350 δικαιούχων...

Τα «κλειδιά» για βεβαιώσεις εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και την έκπτωση φόρου

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ «ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ» Εγκύκλιος της ΑΑΔΕ περιγράφει τη διαδικασία για επαγγελματίες αγρότες, νεοεισερχόμενους επαγγελματίες...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ