email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Από παράταση σε παράταση για το ΟΣΔΕ του Γεωργαντά

Υπεγράφη η απόφαση από τον ΥπΑΑΤ Γ. Γεωργαντά.

Με βάση το χρόνο λειτουργίας και το ρυθμό εξέλιξης της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2022, στη νέα πλατφόρμα στο gov.gr και τα αιτήματα εκπροσώπων οργανώσεων αγροτών και ΚΥΔ και προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η υποβολή τους από τους αγρότες, υπεγράφη σήμερα, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά η σχετική απόφαση, με την οποία παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων χωρίς ποινή (εμπροθεσμες) μέχρι της 14 Ιουλίου 2022. Όσες δηλώσεις ΟΣΔΕ 2022 υποβληθούν από 15 Ιουλίου και μετά θα επιβάλλεται η προβλεπόμενη ποινή 1% για κάθε ημερολογιακή ημέρα καθυστέρησης και μέχρι 25 ημέρες.

Η ολιγοήμερη παράταση είναι επαρκής για την ολοκλήρωση της οριστικοποίησης όλων των δηλώσεων, καθώς μέχρι σήμερα έχει λάβει πρωτόκολλο οριστικοποίησης πολύ μεγάλο μέρος (περίπου 400.000) και σε σημαντικό αριθμό αυτών που υπολείπεται η υποβολή τους, έχει ήδη γίνει επεξεργασία των αιτήσεων και είναι έτοιμο για λήψη πρωτοκόλλου.

Την 1η Ιουλίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αποτιμήσει την κατάσταση για τις περιπτώσεις περιφερειακών ενοτήτων όπου ορισμένα ΚΥΔ φαίνεται να έχουν δεσμεύσει, μέσω του μοναδικού κλειδάριθμου για επεξεργασία, σημαντικό αριθμό αιτήσεων, χωρίς να έχουν τον αναμενόμενο ρυθμό ορστικοποιήσεων. Οπότε από τις 4 Ιουλίου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αποδεσμεύσει τις εν λογω αιτήσεις, προκειμένου στις επόμενες 10 ημέρες, οι αγρότες να μπορουν να απευθυνθούν σε άλλα ΚΥΔ της περιοχής για να ολοκληρώσουν την επεξεργασία και οριστικοποίηση τους ή να τις υποβάλλουν οι ίδιοι on line.

Σχετικά Άρθρα

Έρχονται οι 120 δόσεις από τον Νοέμβριο – Ποιοι και πώς μπορούν να ενταχθούν

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη που θα αυξάνει από...

«Πνίγηκαν» οι καλλιέργειες στο Οροπέδιο – Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες

Σε κινητοποίηση προχωρούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου οι κάτοικοι και οι αγρότες του Οροπεδίου...

Ευλογιά προβάτων: Ανησυχούν οι κτηνοτρόφοι για την οροεπιτήρηση

Πολιτικές πρωτοβουλίες ανέλαβε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την αναστάτωση που προκλήθηκε στους...

ΑΑΔΕ: Αυτόματη μετάταξη αγροτών στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ

Αυτεπάγγελτη μετάταξη αγροτών από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ προβλέπει το νέο νομοσχέδιο...

«Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Δίκτυο Κρητικού Διατροφικού Πολιτισμού»

Η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, στο πλαίσιο του έργου «Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» και...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ