Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει το κοινό για το σπουδαίο φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς στο Ηράκλειο, αναφέρονται στις συνεντεύξεις που δίνουν διοργανωτές και συμμετέχοντες στον Κώστα Γκούφα και στον ΚΡΗΤΙΚΟ 88,7, που καλύπτει ζωντανά τη μεγαλύτερη έκθεση για το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά στη Μεσόγειο. Μεταξύ των άλλων, μίλησε στον σταθμό και ο Εκπρόσωπος Επικοινωνίας του φεστιβάλ Γιώργος Στάθης.
Το 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς άνοιξε σήμερα τις πύλες του, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στο Ηράκλειο. Η διοργάνωση, που αποτελεί θεσμό για τον κλάδο, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον παραγωγών, επιστημόνων και επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό έως και την Κυριακή 26 Απριλίου.
Το Φεστιβάλ αναπτύσσεται σε τέσσερις κεντρικούς άξονες:
- Τεχνολογία & Εξοπλισμός: Σε έναν χώρο 6.000 τ.μ., παρουσιάζονται οι τελευταίες καινοτομίες σε γεωργικά μηχανήματα, τρακτέρ, ελαιοραβδιστικά και συστήματα άρδευσης.
- Επιστήμη & Ενημέρωση: Το 11ο Διεθνές Συνέδριο Ελαιολάδου φέρνει στο προσκήνιο ερευνητές και καθηγητές για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας πάνω στην καλλιέργεια και την παραγωγή.
- Γαστρονομία: Το «μεγάλο τραπέζι της Κρήτης» στρώνεται για τους επισκέπτες με το Mediterranean Olive Oil Gastronomy Forum, αναδεικνύοντας τις γεύσεις και τις ποικιλίες του ελληνικού ελαιολάδου.
- Στρατηγική: Μέσα από τη Mediterranean Local Agenda, τίθενται οι βάσεις για το μέλλον της ελαιοκομίας στην ευρύτερη περιοχή.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΑΤ και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του ως το πιο δυναμικό γεγονός του κλάδου στη Μεσόγειο.
Ήδη έχουν μιλήσει στον ΚΡΗΤΙΚΟ 88,7, αρκετοί συμμετέχοντες και έχουν δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία, που ενδιαφέρουν όλο τον αγροτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο.
Με τη σειρά στις φωτογραφίες, εμφανίζονται στιγμιότυπα από:
Την Κατερίνα Λυρίγου του Τμήματος Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, τη Σεβαστή Κρασανάκη, πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Εργάνη, τον Πανταζή Σιμόπουλο της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, τους Φωτεινή Βεργάκη και Δημήτρη Ανδρίτσο της εταιρείας pelasgia olives, τον Ιάσονα Ψιμόπουλο εκπρόσωπο της Geoteco που είναι χορηγός της ζωντανής μετάδοσης. Επίσης, μίλησε ο Γιάννης Νιταδώρος της Νιταδώρος ΑΕ και ο Ζώης Παπαδόπουλος, διευθυντής Ελλάδας της Pieralisi Circoular thinking.







themakritis.gr