email:

info@agrocretanews.gr

Κυριακή, 2 Αυγούστου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Σε καλές τιµές τα ντόπια αρνιά παρά τις δυσκολίες των κτηνοτρόφων

» Προβληµατισµός για τη µειωµένη ζήτηση

Από 12,50 µέχρι και 13,50 ευρώ το κιλό κυµαίνονται οι τιµές για τον Πασχαλινό οβελία  στο Νοµό Χανίων, µε τον κύριο όγκο τους να προέρχεται από τους ντόπιους κτηνοτρόφους.

Η κίνηση για αγορά αρνιού ή κατσικιού (το οποίο πάντα κοστίζει πιο ακριβά) δεν ήταν πάντως η αναµενόµενη καθώς πολλοί καταναλωτές θα προχωρήσουν σε αγορές σήµερα και αύριο καθώς αναµένουν να πέσουν οι τιµές.

Όπως µας ανέφερε ο πρόεδρος του “Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων” κ. Γιάννης Βερυκάκης «ο παραγωγός πληρώθηκε 9,50 ευρώ το κιλό για το κατσίκι και στα 8,50 για το αρνί. Η τιµή µπορεί να ακούγεται καλή αλλά µε τα έξοδα που έχουµε που το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί και τα πετρέλαια επίσης, εποµένως δεν µπορώ να πω ότι είναι µια καλή χρονιά για τον κτηνοτρόφο.»

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΦΕΤΟΣ

Πάντως φέτος δεν διαπιστώθηκαν µεγάλες εισαγωγές σε επίπεδο Κρήτης, ωστόσο οι εισαγωγές έγιναν προς την  ηπειρωτική Ελλάδα µειώνοντας έτσι τις δυνατότητες για εξαγωγή των Κρητικών αρνιών και κατσικιών.

«Ευτυχώς υπάρχουν κρεοπωλεία   που στηρίζουν την τοπική παραγωγή και καταναλωτές που θέλουν τον ντόπιο» σηµείωσε ο κ. Βερυκάκης.

Σύµφωνα µε τον αντιπρόεδρο της “Ενωτικής Οµοσπονδίας” και κτηνοτρόφο κ. Μανούσο Σταυριανουδάκη «τα µεγάλα αρνιά, από 15 κιλά και πάνω, δόθηκαν για τον παραγωγό στα  7,50 ευρώ το κιλό, 8,50-9 ευρώ τα ρίφια . Ήταν καλύτερες οι τιµές για µας σε σύγκριση µε  τα προηγούµενα χρόνια αλλά το κόστος παραγωγής είναι αυξηµένο καθώς τα πάντα έχουν φτάσει στα ύψη, εποµένως µας βγήκε…µια και µια».

Και ο κ. Σταυριανουδάκης παρατηρεί πως το ενδιαφέρον του κόσµου είναι µικρό καθώς «η µεγάλη πλειοψηφία αντιµετωπίζει πολύ σοβαρά οικονοµικά προβλήµατα και περιµένει µήπως και ρίξουν λίγο τις τιµές για να αγοράσει».

haniotika-nea.gr

Σχετικά Άρθρα

Κτηνοτρόφοι Ηρακλείου: Η γη της Κρήτης ανήκει στους Κρητικούς-ΔΣ και Γενική Συνέλευση

Ανακοίνωση από την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Σήμερα 1/08/26 κάναμε συμβούλιο το Δ.Σ του κτηνοτροφικου...

Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας των κρητικών επιχειρήσεων

Το τοπίο των διεθνών αγορών συνιστά ένα «εμπόλεμο» περιβάλλον, ταχύτατα μεταβαλλόμενο, με πολλές απρόβλεπτες...

Παράδοση φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης σε πυρόπληκτους και πυροσβέστες από τον Δήμο Μυλοποτάμου

Περισσότερες από 1.200 μερίδες ζεστού φαγητού, καθώς και εκατοντάδες είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωση μέσα σε...

Μ. Σχοινάς στην Άνδρο για τον Ι. Παλαιοκρασσά:«Τον θυμόμαστε ως παράδειγμα δημόσιου άνδρα που υπηρέτησε με ήθος και ευθύνη»

Τη σπουδαία πολιτική και ευρωπαϊκή παρακαταθήκη του Ιωάννη Παλαιοκρασσά, ανέδειξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης...

Ντόρα Μπακογιάννη: «Θα ξαναχτίσουμε σπίτια και επιχειρήσεις, θα ξαναφυτέψουμε τις ελιές»

Τις περιοχές που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά στο νότιο Ρέθυμνο επισκέφθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, πραγματοποιώντας συναντήσεις με εκπροσώπους...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ