email:

info@agrocretanews.gr

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Τσιάρας: Αναγκαία η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Olivér Varhelyi, για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσιάρας σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «καθ’ όλη αυτήν την περίοδο, η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς μέτρα βιοασφάλειας και ελέγχου και, πλέον, τα ενισχύει ακόμα περισσότερο, με στόχο τον αποτελεσματικό περιορισμό της νόσου. Όπως συμφωνήσαμε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αυτών είναι απολύτως αναγκαία».

Κρίσιμη η πλήρης συμμόρφωση των εμπλεκομένων

Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει ότι η πλήρης συμμόρφωση όλων των εμπλεκομένων είναι κρίσιμη, για να ανακοπεί η εξάπλωση της ευλογιάς, να προστατευθούν τα ελληνικά κοπάδια αιγοπροβάτων και να διασφαλιστεί η εγχώρια γαλακτοπαραγωγή.

«Η Ελλάδα παραμένει σε πλήρη και στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενισχύουμε τις προσπάθειές μας για την προστασία της υγείας των ζώων, τη στήριξη των κτηνοτρόφων και την οριστική εκρίζωση της νόσου», σημειώνει ο κ. Τσιάρας.

protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές καυσίμων: Στα 2,12 ευρώ η αμόλυβδη – Πότε έρχονται νέες αυξήσεις

Νέα άνοδο καταγράφουν οι διεθνείς τιμές της ενέργειας, με το πετρέλαιο Brent να αγγίζει πλέον τα...

Κραυγή αγωνίας για τον κρητικό αμπελώνα: Στα αζήτητα τα προϊόντα, “βουτιά”στις τιμές λόγω Τουρκίας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αμπελουργοί στον Νομό Ηρακλείου, καθώς ο κλάδος βιώνει μια από...

Αυγενάκης: «Αγρότες περιμένουν τα χρήματά τους από τον e-ΕΦΚΑ – Εκκρεμότητες στην εκκαθάριση εισφορών ακόμη και από το 2020»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση προς Κεραμέως για τις παρακρατήσεις μέσω εργοσήμων – Ζητά επιτάχυνση και αυτοματοποίηση...

50 ΚΥΔ Θεσσαλίας: Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, οι δηλώσεις ΟΣΔΕ δεν θα γίνουν φέτος

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) 2026, σύμφωνα...

Νέο τοπίο στη γεωργία: Οι αγρότες «φρενάρουν» τις δαπάνες – Πού επενδύουν και τι αλλάζει στα χωράφια

Η διεθνής έρευνα της McKinsey σε 5.500 παραγωγούς αποκαλύπτει το νέο μοντέλο αποφάσεων στη...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ