email:

info@agrocretanews.gr

Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Τα κινήματα ενάντια στις ΒΑΠΕ στο Ρέθυμνο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη μαχόμενη αγροτιά

Τα κινήματα ενάντια στις ΒΑΠΕ στο Ρέθυμνο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη μαχόμενη αγροτιά, που τις τελευταίες μέρες έχει κατακλύσει τους δρόμους της χώρας διεκδικώντας αξιοπρεπή ζωή, και όχι απλώς επιβίωση και αφανισμό.

Έχουμε αγωνιστεί πολλά χρόνια τώρα, δίπλα δίπλα, για την προστασία του τόπου μας από το λόμπι της «πράσινης» ενέργειας και στεκόμαστε στο πλευρό τους και τώρα σε μια μάχη που είναι αγώνας για όλη την κοινωνία.

Η αγροκτηνοτροφία βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα σε πολιτικές συστηματικής υποτίμησης από κυβερνήσεις και διεφθαρμένους κομματικούς μηχανισμούς, στα γιγάντια μονοπωλιακά συμφέροντα και τους μεγαλέμπορους, αλλά και στους ενεργειακούς κολοσσούς που εντάσσουν τεράστιες εκτάσεις στα επενδυτικά τους σχέδια, με πρόσχημα την ενεργειακή μετάβαση.

Η μετατροπή της χώρας από διατροφικά και ενεργειακά αυτάρκη σε πλήρως εξαρτώμενη ενεργειακή «αποικία» απαιτεί τη συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα και την εγκατάλειψη της υπαίθρου. Μια ύπαιθρος που ήδη βιώνει έναν πρωτόγνωρο μετασχηματισμό και δέχεται τεράστια πίεση: από τη βίαιη αλλαγή των χρήσεων γης με χιλιάδες στρέμματα φωτοβολταϊκών, τις χιλιάδες ανεμογεννήτριες, τους νέους πυλώνες υψηλής τάσης, την ενεργειακή χρήση του νερού, τους δασικούς χάρτες, την άναρχη υπερτουριστική μονοκαλλιέργεια και πολλά ακόμη. Επιλογές που έχουν σοβαρές συνέπειες στην οικονομία, στη κοινωνική δομή και στο πολιτισμικό μας τοπίο.

Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της κυβέρνησης που επιχειρεί να στρέψει τα κομμάτια της κοινωνίας το ένα απέναντι στο άλλο.

Μαζί με τους αγροτοκτηνοτρόφους, με τους εργαζομένους, με τους φοιτητές και με τις αγωνιζόμενες τοπικές κοινωνίες, μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο και το ξεπούλημα του τόπου μας.

-Συντονιστικό Ρεθύμνου ενάντια στις βΑΠΕ

-Επιτροπή αγώνα Δήμου Αγίου Βασιλείου ενάντια στις βΑΠΕ

-Πρωτοβουλία πολιτών Μυλοποτάμου ενάντια στους πυλώνες και τις ανεμογεννήτριες

Σχετικά Άρθρα

Ώρα Αποφάσεων για τους Αγροτοκτηνοτρόφους του Ρεθύμνου-Τρίτη 4 Αυγούστου, 20:00 στο Στέκι του Περάματος

Τρίτη 4 Αυγούστου, 20:00 Πέραμα Ρεθύμνου – «Το Στέκι του Περάματος» Μετά από σύσκεψη των Κτηνοτροφικών...

Ο δήμαρχος Στυλίδας ο ένας από τους δύο που συνελήφθησαν για τη φωτιά που ξεκίνησε από τη Βοιωτία

Ο δήμαρχος Στυλίδας, Ιωάννης Αποστόλου, είναι ένας από τους δύο συλληφθέντες για τη μεγάλη...

«Καμπανάκι» για το Ρέθυμνο μετά τη μεγάλη πυρκαγιά – Ο Λέκκας προειδοποιεί για πλημμύρες και κατολισθήσεις με τα «πρωτοβρόχια»

Τον κίνδυνο να εμφανιστούν πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο,...

Κτηματολόγιο: Παράταση για την οριστική υποβολή αιτήσεων διόρθωσης σε Χανιά, Ηράκλειο, Λέσβο και Λήμνο

Παράταση για την οριστική υποβολή αιτήσεων διόρθωσης ανακοίνωσε το Κτηματολόγιο για τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες,...

Κυβερνητικό σόου Χρυσοχοΐδη, ενώ το νότιο Ρέθυμνο καιγόταν και θρηνούσε θύματα

Την ώρα που το νότιο Ρέθυμνο βρισκόταν αντιμέτωπο με μία από τις πιο δύσκολες...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ