email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 17 Απριλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

“Έρχεται νέα φουρνιά ΑΦΜ που πρέπει να επιστρέψουν χρήματα”

Για τις συλλήψεις από το ελληνικό FBI σχετικά με την εγκληματική οργάνωση που εισέπραττε παράνομα εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και για την εφαρμογή της τροπολογίας για τον Άγνωστο Στρατιώτη μίλησε, το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Ένας τύπος συντόνιζε άλλους και αντλούσε πόρους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μοιράζοντας εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μεγάλη εγκληματική οργάνωση η οποία δρούσε με ανθρώπους που δεν τους υπολογίζεις σε διάφορα χωριά και απομυζούσαν πόρους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ» είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Χρυσοχοΐδης ο οποίος προανήγγειλε ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες εξιχνιάσεις από το τμήμα για το οργανωμένο έγκλημα».

«Σύντομα ο εισαγγελέας του οργανωμένου εγκλήματος θα αποδώσει κατηγορίες και σε άλλες εγκληματικές ομάδες» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα είπε ότι η έρευνα συνεχίζεται και «το ένα είναι πως σε λίγο διάστημα θα ανακοινώσω μια νέα φουρνιά από ΑΦΜ που πρέπει να επιστρέψουν χρήματα πίσω» ενώ «το δεύτερο είναι η εξιχνίαση των εγκληματικών ομάδων που δρούσαν».

Ως προς τη ρύθμιση για τον Άγνωστο Στρατιώτη ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «η ευθύνη για την ασφάλεια, την τάξη και την εφαρμογή του νόμου είναι στην ΕΛΑΣ». «Θα συνομιλήσω με τον Νίκο Δένδια για να δω τι σκοπό έχει για τη διαμόρφωση του χώρου» συμπλήρωσε σχολιάζοντας ότι «διανύουμε μια περίοδο πολιτικών εντάσεων και όταν υπάρχουν αυτές δημιουργούνται “μάχες” γύρω από ζητήματα. Κάποιοι είναι αποφασισμένοι να καταστρέψουν τη χώρα στο πλαίσιο των πολιτικών επιδιώξεών τους» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

cretalive.gr

Σχετικά Άρθρα

Boρίδης: Δεν υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Η αντιπολίτευση επενδύει γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να πει

Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφέρθηκε μιλώντας στο ΕΡΤnews,...

Ενημέρωση παραγωγών για τις ορθές πρακτικές κατά την ελαιοκαλλιέργεια

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), σε συνεργασία με το Δήμο...

Δήμος Ηρακλείου: Μέχρι τις 15 Ιουνίου η δήλωση για τον καθαρισμό των οικοπέδων – Υποχρεωτική δήλωση για την πυροπροστασία

Έκκληση του Δήμου προς ιδιοκτήτες και μισθωτές για άμεση συμμόρφωση με τα μέτρα πρόληψης...

Ψυχραιμία, αυστηρή τήρηση των μέτρων και συνεχής στήριξη των πληγέντων το μήνυμα της έκτακτης σύσκεψη για τον αφθώδη πυρετό

Ετοιμάζεται σχέδιο μερικής διακίνησης τυριών υπό αυστηρές προϋποθέσεις βιοασφάλειας – Ομάδα διαχείρισης κρίσης και...

Χάος στο Κτηματολόγιο Ηρακλείου: Σε «ομηρία» χιλιάδες περιουσίες – Εκκρεμότητες που «λιμνάζουν» πάνω από χρόνο!

Καθυστερήσεις έως και έναν χρόνο «παγώνουν» την αγορά ακινήτων - Μήνες αναμονής για απλές...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ