email:

info@agrocretanews.gr

Τετάρτη, 24 Ιουνίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Κόκκαλης: «Μαύρο» Πάσχα για αγρότες και κτηνοτρόφους, πετσοκομμένες ή και… άφαντες οι συνδεδεμένες ενισχύσεις!

Εξηγήσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, για το γεγονός πως συνδεδεμένες ενισχύσεις καταβλήθηκαν είτε μειωμένες, είτε καθόλου σε κάποιες περιπτώσεις.

Αναλυτικότερα η δήλωση του κ. Κόκκαλη: «Δυστυχώς η ανικανότητα των κυβερνώντων στον αγροτικό τομέα συνεχίζεται με θύματα τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, δεν πληρώθηκε η συνδεδεμένη ενίσχυση στο σκληρό σιτάρι, στο ποσό που ήταν το ενδεικτικό. Το ίδιο συνέβη και με την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στα βοοειδή. Η συνδεδεμένη στο σιτάρι ήταν πετσοκομμένη κατά 25%, ενώ τα βοοειδή έλαβαν κάτω από 100 ευρώ! Επίσης δεν πληρώθηκε η συνδεδεμένη στο καλαμπόκι για ιδιοκατανάλωση που αφορά χιλιάδες κτηνοτρόφους.

Για όλα αυτά, ζητούνται εξηγήσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» κατέληξε.

onlarissa.gr

Σχετικά Άρθρα

Χωρίς ημερομηνία εκκίνησης το ΟΣΔΕ 2026 – Νέα συνάντηση στην ΑΑΔΕ την Πέμπτη 25/6

Συνεχίζεται η αγωνία των παραγωγών για την έναρξη του ΟΣΔΕ 2026, καθώς η ημερομηνία της...

Σε διαβούλευση τίθεται η ΚΑΠ – Πώς θα συμμετάσχουν οι αγρότες

ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ Σε διαβούλευση τίθεται νέα ΚΑΠ και στη χώρα μας, με τους αγρότες, αλλά...

Μεταγραφική «βόμβα» Τσίπρα με Θωμά Μόσχο- Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος ΕΛΑΣ 

• Ο βραβευμένος κτηνοτρόφος και Τεχνολόγος Γάλακτος από την Καστοριά, με έντονη παρουσία στον...

Ανακοίνωση Νέας Αριστεράς: «Η Θεσσαλία μετρά ακόμα τις πληγές της και η κυβέρνηση ζητά έγγραφα και φωτογραφίες απειλώντας επιστροφή αποζημιώσεων»

«Δεν θα δείξω καμία κατανόηση σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις», δήλωνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την...

Ομόφωνο όχι και από το Δ.Σ. Ρεθύμνου στην εγκατάσταση Ανεμογεννητριών

Ομόφωνο είναι το όχι και του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ