email:

info@agrocretanews.gr

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

«Η ισχυροποίηση του αγροτικού τομέα στις ακριτικές περιοχές είναι μονόδρομος»

Στο πλαίσιο των περιφερειακών συνδιασκέψεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, πραγματοποιήθηκαν προσυνεδριακές εκδηλώσεις στην Κω και Κάλυμνο, στις οποίες συμμετείχαν ο Βουλευτής Ρεθύμνης και υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της παράταξης, Μανόλης Χνάρης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και υπεύθυνος ΚΤΕ Ανάπτυξης, Γιώργος Νικητιάδης, καθώς και μέλη της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Ε. Δωδεκανήσου.

Οι θεματικές, γύρω από τις οποίες επικεντρώθηκε η ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των θεσμικών φορέων και των πολιτών, περιστράφηκαν γύρω από σημαντικούς τομείς που καθορίζουν μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, όπως είναι η υγεία, ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας, η αλιεία και η αυτοδιοίκηση.

Σκοπός των συγκεκριμένων εκδηλώσεων, είναι η κατάθεση προτάσεων, απόψεων και θέσεων από πλευράς των θεσμικών φορέων για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε τοπική κοινωνία ξεχωριστά.
Το επιστέγασμα των διαδικασιών θα είναι η διοργάνωση της περιφερειακής Συνδιάσκεψης στο σύνολο της περιφέρειας Ν. Αιγαίου, όπου μέσα από τον διάλογο που έχει προηγηθεί θα αναδειχθούν οι δυνατότητες και οι προτεραιότητες, οι οποίες θα ενσωματωθούν στο προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ για την στήριξη και ανάπτυξη της περιφέρειας, αλλά πολύ περισσότερο για την διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Βουλευτής Ρεθύμνης Μ. Χνάρης, τόνισε ότι: «Για το ΠΑΣΟΚ, η ισχυροποίηση του αγροτικού τομέα στις ακριτικές περιοχές είναι μονόδρομος. Σκοπός του προγράμματος και των προτάσεων της παράταξης είναι ο πρωτογενής τομέας να βρεθεί ξανά στο επίκεντρο και η συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας και η βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα των εκμεταλλεύσεων να αποτελούν δεδομένο και όχι ζητούμενο, για τη διασφάλιση όχι μόνο της επισιτιστικής επάρκειας, αλλά πολύ περισσότερο της κοινωνικής συνοχής της ίδιας της χώρας».

Τέλος, ειδική μνεία έκανε στις έντονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αλιείας, επισημαίνοντας ότι: «Στα δικά μας μάτια, ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος και ο αλιέας είναι στην ίδια εξίσωση, γιατί η αλιεία δεν είναι ένα απλό επάγγελμα. Είναι   παράδοση και πολιτισμός μας και ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες ακριτικές περιοχές, όπως η Κάλυμνος, οι ψαράδες με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο οριοθετούν τα ίδια μας τα σύνορα και σε πολλές περιπτώσεις τα φυλάσσουν. Η συνεισφορά τους είναι αδιαμφισβήτητη και αναγνωρίζεται από όλους».

ΧΝΑΡΗΣ
ΧΝΑΡΗΣ
ΧΝΑΡΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

rethnea.gr

Σχετικά Άρθρα

ΑΚΚΕΛ: Η λειτουργία του Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων απομακρύνεται από τον αρχικό διασυνοριακό σχεδιασμό Interreg

Το Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων στην Ορεστιάδα εγκαινιάστηκε για τρίτη φορά, χωρίς όμως να ακολουθεί...

Από τα χωράφια των Σερρών στην κορυφή του κόσμου: Ο αγρότης που έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Age of Mythology!

Ο Θέμης «TheMista» Μπονίδης καλλιεργεί βαμβάκι και καλαμπόκι στις Σέρρες, αλλά παράλληλα διαπρέπει στο...

Δύο νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Κρήτη – Στην εντατική ηλικιωμένος, πότε αναμένεται αποκλιμάκωση

Δύο νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Συνέδριο «Η Επιστήμη του Ελαιολάδου» στο Ηράκλειο

Τρεις ημέρες επιστημονικού διαλόγου, γνώσης και σύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή και την...

Κρήτη: Μαζεύουν χοχλιούς αυτή την εποχή, αλλά ο νόμος λέει «όχι» – Πρόστιμα έως και 5000 ευρώ

Με αφορμή το γεγονός ότι αυτή την περίοδο αρκετοί πολίτες στην Κρήτη βγαίνουν στην...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ