email:

info@agrocretanews.gr

Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Παπαθανάσης: Έρχονται ΕΣΠΑ για μικρές εταιρείες και πρόγραμμα επιδότησης για επιχειρήσεις σε νησιά

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει κι άλλες αυξήσεις, όπως στα επιδόματα»

ΕΣΠΑ για τη στήριξη κυρίως μικρών εταιρειών με εξαγωγικό προσανατολισμό προανήγγειλε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ενώ ανέφερε ότι σε 15 με 20 ημέρες θα έχει τελειώσει η αξιολόγηση του ΕΣΠΑ για τα τουριστικά και θα γίνει και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ανέφερε επίσης ότι θα τρέξει πρόγραμμα επιδότησης για τη δημιουργία πολύ μικρών επιχειρήσεων σε 39 μικρά ελληνικά νησιά με ποσά έως 150.000 ευρώ.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει κι άλλες αυξήσεις, όπως στα επιδόματα. Για το ενδεχόμενο της φορολογικής επιβάρυνσης, είναι κάτι που έχουμε λάβει υπόψιν και το εξετάζουμε» σημείωσε.

Ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι γίνεται προσπάθεια το κλίμα της βελτίωσης της οικονομίας να γυρίσει στους πολίτες και τόνισε ότι τα μέτρα που θα τρέξουν από το 2026 θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη. «Η αντιπολίτευση μιλάει για 13ο και 14ο μισθό, αλλά εάν ακούγαμε την αντιπολίτευση η χώρα θα πήγαινε σε μνημόνια», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στη ρήτρα διαφυγής σημείωσε ότι αναμένεται να ανοίξει παράθυρο από του χρόνου και όλο αυτό το αποτύπωμα θα επιστρέψει στους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα

Πρωτόγνωρη πληρωμή, δικαίωση και γεμάτες τσέπες μετά από χρόνια για τους πραγματικούς δικαιούχους

Σε μια πρωτόγνωρη πληρωμή, με έξτρα κατανομές σε συνδεδεμένες, οικολογικά σχήματα, κ.λπ. προχώρησαν ΥΠΑΑΤ...

Παρέμβαση στη Βουλή για τις διεκδικήσεις του Δημοσίου σε δασικές εκτάσεις της Κρήτης

Στη Βουλή έφερε το ζήτημα των διεκδικήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε ιδιωτικές δασικές...

Τι νέο φέρνει η ΑΑΔΕ στην φετινή αίτηση του ΟΣΔΕ, τι πρέπει να προσέξουν οι αγρότες

Την Πέμπτη (25/6) πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τελικού σχεδίου της νέας εφαρμογής για την...

Τα κοπάδια είναι κλειστά και η ύπαιθρος γεμίζει «μπαρούτι» – Κίνδυνος για ανυπολόγιστες πυρκαγιές

Έντονη είναι η ανησυχία και η κραυγή αγωνίας των κτηνοτρόφων, οι οποίοι προειδοποιούν για...

Γιατρικό για την υγεία και για την τσέπη… Η συγκομιδή της μαλοτήρας στο οροπέδιο του Ομαλού στα Χανιά | Video + Photos

Μετά τα μέσα Ιουνίου στο οροπέδιο του Ομαλού, στο χωράφι του κ. Ευτύχη Μαυριδάκη,...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ