email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Σειρά επαφών του δημάρχου για θέματα διαχείρισης υδάτων

Στη Σπάρτη θα μεταβεί αύριο Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024, ο πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλητής στις εργασίες του «Forum Πελοποννήσου για την Αυτοδιοίκηση» με θέμα «Κλιματική αλλαγή Βιώσιμη και Ανθεκτική ανάπτυξη Καλές πρακτικές διαχείρισης».

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τις δύο ημέρες του Forum αφορούν την κλιματική κρίση, τη διαχείριση του νερού και τον δημόσιο διάλογο για το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α., τη λειψυδρία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, την περιφερειακή ανάπτυξη και τη νησιωτικότητα, τις στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης – τοπικό πρόγραμμα Leader – καλές πρακτικές και τη διαχείριση και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας ΟΤΑ – Realty Manager Ελλάδα 2.

Στο Forum θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και τεχνοκράτες. Τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και του δήμου Σπάρτης, με προσκεκλημένους αιρετούς και θεσμικούς εκπροσώπους από όλη την Ελλάδα.

Από τη Σπάρτη ο κ. Δήμαρχος θα παρέμβει το βράδυ της Παρασκευής σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργανώνουν οι φορείς της Χίου με αντικείμενο την διαχείριση των υδάτων, το μείζον ζήτημα της λειψυδρίας και την επιχειρούμενη μεταρρύθμιση στην λειτουργία των Δ.Ε.Υ.Α.

Ακολούθως την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Ρεθύμνης θα έχει θεσμική συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο. Η συνάντηση, στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και συναρμόδιων για το θέμα φορέων, θα έχει αντικείμενο το επικείμενο νομοσχέδιο για την αλλαγή του καθεστώτος διαχείρισης των υδάτων, το οποίο κυριαρχεί στον δημόσιο διάλογο.

Την ίδια ημέρα ο κ. Δήμαρχος θα προεδρεύσει στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που θα γίνει στην Αθήνα.

Το πρωί της προσεχούς Τρίτης  ο κ. Μαρινάκης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2021-2027, της οποίας είναι τακτικό μέλος και ακολούθως στη 1μμ θα παρευρεθεί και θα τοποθετηθεί στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων με θέμα συζήτησης «Προς μία σύγχρονη δημόσια πολιτική για τη νησιωτικότητα».

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το βράδυ της Τρίτης και κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει ο αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Σπανουδάκης.

rethnea.gr

Σχετικά Άρθρα

Εντός Μαΐου πληρωμή σε 10 Οικολογικά Σχήματα και 11 συνδεδεμένες του 2025

Αναστάσης Κατσαβός Πάνω από 550 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να δοθούν στους παραγωγούς μέσα στο δεύτερο...

ΑΑΔΕ: Πληρωμή 1,4 εκατ. ευρώ σε 866 δικαιούχους άμεσων ενισχύσεων έτους 2017

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχώρησε στην εξόφληση εκκρεμοτήτων του 2017, συνολικού ύψους 1,374...

Boρίδης: Δεν υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Η αντιπολίτευση επενδύει γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να πει

Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφέρθηκε μιλώντας στο ΕΡΤnews,...

Πόσο θα κοστίσει τον χρόνο η δομή μεταναστών στην Αγυιά – Οι όροι της σύμβασης

Το ποσό των 180.000 ευρώ ετησίως θα καταβάλλει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη η κατάσταση με το Ελαιοκομικό Μητρώο

Κοινή ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Τομεάρχη Β. Κόκκαλη Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ