email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Μπλέξαμε…κατήγγειλαν ενορία για Αρνί-τάμα που είχε σε λαχειοφορο

Όπως διαβάζουμε μια ακόμα καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας με θύμα ένα ζωντανό αρνάκι που το έδιναν ως… δώρο σε λαχειοφόρο αγορά που διοργάνωσε εκκλησία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία και την μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε κατά αγνώστων η «Spectral» Φιλοζωική δράση Ωραιοκάστρου, το περιστατικό σημειώθηκε στις 25 Ιουλίου. Ενημερώθηκαν ότι το άτυχο ζωντανό ζώο ήταν δεμένο στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού ενώ η πρόθεση ήταν να δοθεί ως δώρο σε όποιον αγόραζε τον λαχνό – με κόστος δύο ευρώ – και ήταν ο νικητής.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr η υπεύθυνη της φιλοζωικής οργάνωσης, Ιωάννα Κατιρτζίδου, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αντίστοιχα περιστατικά σε πανηγύρεις που γίνονται στη χώρα μας και δίνονται ως δώρα ζωντανά ζώα.

Σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, σημείωσε ότι προφανώς η ενορία έκρινε ότι θα ήταν σωστό το ζώο να δοθεί ως δώρο σε όποιον κέρδιζε το λαχνό, ενώ, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, το είχανε όλο το προηγούμενο βράδυ δεμένο με ένα σκοινί στο προαύλιο της εκκλησίας, χωρίς νερό και φαγητό.

«Ενημερωθήκαμε από μία γυναίκα, μετά την αγρυπνία και την επόμενη ημέρα πήγαμε στην εκκλησία αλλά δε βρήκαμε το ζώο. Θεώρησαν σωστή και ηθική την ιδέα να το βάλουνε στη λαχειοφόρο αγορά αν και πρόκειται για παράνομη πράξη και κακοποίηση για αυτό η ομάδα μας υπέβαλε μήνυση και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας. Ο παπάς της ενορίας μας είπε ότι το ζώο επιστράφηκε πίσω. Μάλιστα, την επόμενη ημέρα, έσβησαν το “αρνάκι” από την αφίσα», ανέφερε η κυρία Κατιρτζίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, υπήρχε προγραμματισμένο πανηγύρι και με αφορμή αυτό έγινε η λαχειοφόρος αγορά με το αρνάκι που ήταν 4-5 κιλών.

Η μήνυση που κατέθεσε η οργάνωση αφορά τα αδικήματα της κακοποίησης και παράβασης της νομοθεσίας περί ζώων και έχει σχηματιστεί δικογραφία κατά αγνώστων.
Agronewsbomb

Σχετικά Άρθρα

Στήριξη στους αλιείς μας σημαίνει άμεση αντιμετώπιση του λαγοκέφαλου

Στήριξη στους αλιείς μας σημαίνει άμεση αντιμετώπιση του λαγοκέφαλου. Στην Κρήτη, και στην υπόλοιπη...

Πλήγμα για τους μελισσοκόμους του Ρεθύμνου τα χαμένα μελίσσια από τις πυρκαγιές

Στο «περίμενε» βρίσκονται μεταξύ άλλων λόγω των καθυστερήσεων με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2026 και...

Καιρός: Ισχυροί βοριάδες έως 8 μποφόρ και βροχές στην Κρήτη – Πέφτει η θερμοκρασία, πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Αλλάζει ο καιρός στην Κρήτη από την Πέμπτη, με ισχυρούς βοριάδες, τοπικές βροχές στα...

ΚΑΠ 2028-34: Μεγάλες αλλαγές – Τέλος τα «δικαιώματα»

Ιωάννης Περουλάκης Οι παραγωγοί σε όλη τη χώρα περιμένουν να ολοκληρωθεί η προκαταβολή της βασικής...

Δήμος Μαλεβιζίου: Έκτακτο βοήθημα έως 1.200 ευρώ σε τρίτεκνους και πολύτεκνους – Ανοίγουν οι αιτήσεις!

Από τις 5 έως τις 20 Νοεμβρίου δέχεται αιτήσεις ο Δήμος Μαλεβιζίου για εφάπαξ...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ