email:

info@agrocretanews.gr

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6,3% στον δείκτη τιμών εκροών στη Γεωργία – Κτηνοτροφία

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Αύξηση 6,3% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών στη Γεωργία – Κτηνοτροφία (χωρίς επιδοτήσεις) του μηνός Μαΐου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2023, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Ο αντίστοιχος δείκτης του Μαΐου 2023, σε σύγκριση με τον Μάιο 2022, είχε παρουσιάσει αύξηση 20,8%.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εκροών κατά 6,3%, τον μήνα Μάιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2023, οφείλεται: α) στην αύξηση κατά 8,8% του δείκτη τιμών της φυτικής παραγωγής και κυρίως στη μεταβολή της ομάδας ελαιόλαδο, και β) στην αύξηση κατά 0,5% του δείκτη τιμών της ζωικής παραγωγής.

Οι εκροές

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών κατά τον μήνα Μάιο 2024, σε σύγκριση με τον δείκτη του Απριλίου 2024, παρουσίασε μείωση 5,3%.

Ο μέσος σταθμικός Δείκτης Εκροών του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2023 – Μαΐου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2022 – Μαΐου 2023, παρουσίασε αύξηση 16,0%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισροών στη Γεωργία – Κτηνοτροφία του μηνός Μαΐου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2023, παρουσίασε μείωση 1,2% έναντι αύξησης 2,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση του Μαΐου 2023 με τον Μάιο 2022.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Τιμών Εισροών κατά 1,2%, τον μήνα Μάιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2023 (Πίνακας 4), οφείλεται: α) στην μείωση κατά 2,4% του δείκτη τιμών των αναλώσιμων μέσων και κυρίως στη μεταβολή της ομάδας ζωοτροφές και β) στην αύξηση κατά 2,5% του δείκτη τιμών του σχηματισμού παγίου κεφαλαίου.

Ο Γενικός Δείκτης Εισροών κατά τον μήνα Μάιο 2024, σε σύγκριση με τον δείκτη του Απριλίου 2024, παρουσίασε μείωση 0,4%.

Ο μέσος Δείκτης Εισροών του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2023 – Μαΐου 2024, παρουσίασε μείωση 1,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2022 – Μαΐου 2023.

ΟΤ.gr

Σχετικά Άρθρα

Στήριξη στους αλιείς μας σημαίνει άμεση αντιμετώπιση του λαγοκέφαλου

Στήριξη στους αλιείς μας σημαίνει άμεση αντιμετώπιση του λαγοκέφαλου. Στην Κρήτη, και στην υπόλοιπη...

Πλήγμα για τους μελισσοκόμους του Ρεθύμνου τα χαμένα μελίσσια από τις πυρκαγιές

Στο «περίμενε» βρίσκονται μεταξύ άλλων λόγω των καθυστερήσεων με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2026 και...

Καιρός: Ισχυροί βοριάδες έως 8 μποφόρ και βροχές στην Κρήτη – Πέφτει η θερμοκρασία, πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Αλλάζει ο καιρός στην Κρήτη από την Πέμπτη, με ισχυρούς βοριάδες, τοπικές βροχές στα...

ΚΑΠ 2028-34: Μεγάλες αλλαγές – Τέλος τα «δικαιώματα»

Ιωάννης Περουλάκης Οι παραγωγοί σε όλη τη χώρα περιμένουν να ολοκληρωθεί η προκαταβολή της βασικής...

Δήμος Μαλεβιζίου: Έκτακτο βοήθημα έως 1.200 ευρώ σε τρίτεκνους και πολύτεκνους – Ανοίγουν οι αιτήσεις!

Από τις 5 έως τις 20 Νοεμβρίου δέχεται αιτήσεις ο Δήμος Μαλεβιζίου για εφάπαξ...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ