email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Αυγενάκης για τα σχέδια βελτίωσης

«Κάλυψη των επιλέξιμων αιτήσεων ένταξης στα Σχέδια Βελτίωσης από τους υποψηφίους των Δημοτικών Κοινοτήτων, Αγίου Κωνσταντίνου, Αγνάντης, Μενδενίτσας, Αγίου Χαραλάμπους και Ανάβρας του Δήμου Καμένων Βούρλων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας» 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης & ο αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ανακοινώνουν την τροποποίηση του προϋπολογισμού της Πρόσκλησης της δράσης 4.1.5 (Σχέδια Βελτίωσης).

Λαμβάνοντας υπόψη τα καταστροφικά γεγονότα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel, με την τροποποίηση της πρόσκλησης αυξάνεται ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά 410.000 ευρώ με σκοπό την κάλυψη του συνόλου των επιλέξιμων αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από τους υποψηφίους που έχουν ως μόνιμη κατοικία τους τις Δημοτικές Κοινότητες, Αγίου Κωνσταντίνου, Αγνάντης, Μενδενίτσας, Αγίου Χαραλάμπους και Ανάβρας του Δήμου Καμένων Βούρλων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Ο νέος προϋπολογισμός της δράσης έχει ως εξής:

ΠεριφέρειαΠιστώσεις
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης23.300.000 €
Κεντρικής Μακεδονίας33.660.000 €
Δυτικής Μακεδονίας16.760.000 €
Θεσσαλίας36.445.310 €
Ηπείρου8.520.000 €
Ιονίων Νήσων2.560.000 €
Δυτικής Ελλάδας18.050.000 €
Στερεάς Ελλάδας18.895.000 €
Πελοποννήσου16.690.000 €
Αττικής2.760.000 €
Βορείου Αιγαίου9.940.000 €
Νοτίου Αιγαίου5.380.000 €
Κρήτης18.170.000 €
Σύνολο211.130.310 €

Υπενθυμίζουμε ότι μέσω της δράσης 4.1.5 δίνεται η δυνατότητα υλοποίησης επενδύσεων από φυσικά και νομικά πρόσωπα, γεωργούς, στις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.

Ως επιλέξιμες επενδύσεις μπορεί να κριθούν όλα τα πάγια επενδυτικά αγαθά που είναι καινούργια και αμεταχείριστα, προσαρμόζονται λειτουργικά στις συνθήκες και στις δραστηριότητες της εκμετάλλευσης και έχουν δυναμικότητα, μέγεθος, ποσότητα ανάλογες της παραγωγικής ικανότητας της εκμετάλλευσης. Επίσης ενισχύονται οι αναγκαίες μελέτες και το απαραίτητο λογισμικό.

Ενδεικτικές κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών είναι τα κτίρια, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, η εγκατάσταση φυτειών, οι επενδύσεις που συμβάλλουν στην αξιοποίηση ΑΠΕ, η αγορά γης όμορης προς ιδιόκτητη γη.

Η ένταση ενίσχυσης, ανάλογα με την ιδιότητα του δικαιούχου και τον τόπο μόνιμης κατοικίας του κυμαίνεται από 40% έως 80%.

Σχετικά Άρθρα

ΑΑΔΕ: Καταβολή 33,9 εκατ. ευρώ σε 117.198 αγρότες για την τρίτη καταβολή επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου έτους 2026

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρά σήμερα στην τρίτη καταβολή επιστροφής του Ειδικού Φόρου...

Επεκτείνεται η επιδότηση καυσίμων για την περίοδο 1 έως 15 Νοεμβρίου 2026

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Με στόχο τη...

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης με τον Δήμαρχο Αμαρίου για τις ζημιές από τις πρόσφατες θεομηνίες

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμαρίου, κ. Παντελή Μουρτζανό, και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου,...

Εκλογές τον Δεκέμβριο στον αγροτικό συνεταιρισμό Μυλοποτάμου

Εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, νέου εποπτικού συμβουλίου και νέων αντιπροσώπων στην...

ΟΣΔΕ: Πήρε παράταση η ενεργοποίηση – Ασφυκτική πίεση στα ΚΥΔ, που ζητούν παράταση έως τον Δεκέμβριο – Νέες διευκολύνσεις για τους παραγωγούς

Περισσότερο χρόνο για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2026 δίνει η ΑΑΔΕ, ενώ...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ