email:

info@agrocretanews.gr

Τετάρτη, 26 Αυγούστου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Κάλεσμα Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων

Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι,

Η ζωή μας κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Εμείς και οι οικογένειες μας δεν μπορούμε πλέον να καλύψουμε βασικές ανάγκες διαβίωσης. Η έλλειψη εισοδήματος λόγω της ακαρπίας στις ελιές και της καταστροφής στα αμπέλια, το τεράστιο κόστος παραγωγής, που συνεχώς αυξάνεται, οι τιμές στα αγροεφόδια και στις ζωοτροφές που έχουν απογειωθεί, η ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, οι τιμές στο ρεύμα και στα καύσιμα που τσακίζουν κόκκαλα, η κακή κατάσταση στα νοσοκομεία, όπως και στο Κ.Υ. της περιοχής μας, από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, ο ΕΛΓΑ που δεν μας αποζημιώνει ποτέ, αλλά και μια σειρά άλλα οξυμένα προβλήματα, δεν μάς αφήνουν κανένα περιθώριο αναμονής.

Η ίδια η πείρα μάς έχει αποδείξει ότι λύσεις στα προβλήματα μας πετύχαμε μόνο με τους αγώνες μας και όχι κάνοντας δημόσιες σχέσεις με τον εκάστοτε υπουργό. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας με τους Γερμανούς αγρότες. Συντονιζόμαστε με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους στις 28/1/2024 στις 11 π.μ. σε κινητοποίηση στον κόμβο των Πεζών.

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης οργανώνει συσκέψεις :

Στις 22/1/2024 και ώρα 6:30 μ.μ. στο Τεφέλι

Στις 25/1/2024 και ώρα 6:30 μ.μ. στα Πραιτώρια.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά.

Παλεύουμε και διεκδικούμε :

1)Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για την ακαρπία στην ελιά με 200 ευρώ το στρέμμα αλλά και τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από τις καιρικές συνθήκες, από ασθένειες και μύκητες όπως τα εσπεριδοειδή και τα κάστανα.

2)Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

3)Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως και στους εφοπλιστές, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά /kwh και κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

4)Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Όχι στα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να αυξήσει τις εισφορές, να μειώσει τις αποζημιώσεις και να ανοίξει διάπλατα το δρόμο στις ιδιωτικές εταιρείες.

5)Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στην γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία .

6)Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τζίρο έως 40.000 ευρώ.

Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισής και προστασίας.

Σχετικά Άρθρα

“Φιάσκο” με τις επιδοτήσεις μέσω ΑΑΔΕ: Σε όλη την Κρήτη μόλις 2 αιτήσεις ως τώρα και 480 σε όλη τη χώρα – Δε λειτουργεί...

Σε απόλυτο «φιάσκο» εξελίσσεται η υπόθεση επιδοτήσεων μέσω του νέου συστήματος myΑgro που εγκαινίασε...

Ελεύθεροι επαγγελματίες – Αγρότες: 9 στους 10 με συντάξεις έως 800 ευρώ

Το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών θα λάβουν σύνταξη έως 800 ευρώ μεικτά (752 ευρώ...

Παραιτήθηκε από την Πλεύση Ελευθερίας ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας

Την παραίτησή του από την Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας. Ο εκπρόσωπος Τύπου...

ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ: Επιδοτήσεις, προγράμματα, Σχέδια Βελτίωσης και οι παγίδες μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Σε δύο παράλληλους δρόμους κινείται το επενδυτικό ενδιαφέρον του πρωτογενούς τομέα: στο νέο καθεστώς...

Ξεπερνούν τα 8 εκ. ευρώ οι αιτήσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη 12η φάση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου μετά την...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ