email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 17 Απριλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Δικαστική έξωση καταπατητών απο τη Μονή Οδηγητρίας

ΕΚΚΛΗΣΙΑ :  «ΤΟ ΑΔΙΚΟΝ ΟΥΚ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ»            

Με την «βούλα» της Δικαιοσύνης ανοίγει ο δρόμος για την έξωση των καταπατητών γης από την ιδιόκτητη περιουσία και μη αμφισβητούμενη της ιστορικής Μονής της Οδηγήτριας, νότια του Ηρακλείου. Με δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Μοιρών που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες (27-10-2023), το δικαστήριο διατάσσει τους καταπατητές κτηνοτρόφους να αποδώσουν τις παρανόμως καταπατηθείσες εκτάσεις, στον νόμιμο ιδιοκτήτη, δηλαδή στην  Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας.

Μάλιστα, για τη δικαίωση της η Ιερά Μονή προσέφυγε στο Δικαστήριο, αφού επί πολλά χρόνια οι καταπατητές κτηνοτρόφοι, όχι μόνο δεν πλήρωναν τίμημα ενοικίου, αλλά προσπαθούσαν να ιδιοποιηθούν την περιουσία της Ιεράς Μονής και σε πολλές περιπτώσεις πυροδοτούσαν κλίμα τρομοκρατίας, απειλών αλλά και δυσφήμισης  κατά του Ηγομενοσυμβουλίου, των Ιερών Εκκλησιαστικών Θεσμών και της έννομης τάξης και υπόστασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιοι οι καταπατητές δεν δίστασαν να προβαίνουν σε δημόσιες διαδηλώσεις  κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, υβρίζοντας τους Ιερούς Θεσμούς ως τάχα αγανακτισμένοι, απαιτώντας περιουσία που δεν τους ανήκει. Όμως, όπως αναμενόταν το δικαστήριο τηρώντας την νομιμότητα έκανε δεκτή την αγωγή της Ιεράς Μονής Οδηγήτριας, ενώ έκρινε απορριπτέο το σκεπτικό των εναγομένων καταπατητών κτηνοτρόφων, τους οποίους το δικαστήριο «Υποχρεώνει τους Εναγομένους και κάθε τρίτο που τυχόν έλκει δικαιώματα από αυτούς να αποδώσουν στο ενάγον τη χρήση του μισθίου ακινήτου και συγκεκριμένα ενός βοσκοτόπου ευρισκομένου στη θέση ‘’Δυτική Αγκινάρα’’ της κτηματικής περιφέρειας της τοπικής κοινότητας Πηγαΐδακίων, του δήμου Φαιστού Ηρακλείου, ………».

Το δικαστήριο επιδικάζει σε βάρος των εναγομένων κτηνοτρόφων τα δικαστικά έξοδα. Επίσης, από το δικαστήριο διατάσσεται η έξωση των καταπατητών από τις καταπατημένες εκτάσεις της Ιεράς Μονής η οποία επιζητεί την νόμιμη χρήση και διαχείριση της περιουσίας της.

radiome.gr

Σχετικά Άρθρα

Boρίδης: Δεν υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Η αντιπολίτευση επενδύει γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να πει

Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφέρθηκε μιλώντας στο ΕΡΤnews,...

Ενημέρωση παραγωγών για τις ορθές πρακτικές κατά την ελαιοκαλλιέργεια

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), σε συνεργασία με το Δήμο...

Δήμος Ηρακλείου: Μέχρι τις 15 Ιουνίου η δήλωση για τον καθαρισμό των οικοπέδων – Υποχρεωτική δήλωση για την πυροπροστασία

Έκκληση του Δήμου προς ιδιοκτήτες και μισθωτές για άμεση συμμόρφωση με τα μέτρα πρόληψης...

Ψυχραιμία, αυστηρή τήρηση των μέτρων και συνεχής στήριξη των πληγέντων το μήνυμα της έκτακτης σύσκεψη για τον αφθώδη πυρετό

Ετοιμάζεται σχέδιο μερικής διακίνησης τυριών υπό αυστηρές προϋποθέσεις βιοασφάλειας – Ομάδα διαχείρισης κρίσης και...

Χάος στο Κτηματολόγιο Ηρακλείου: Σε «ομηρία» χιλιάδες περιουσίες – Εκκρεμότητες που «λιμνάζουν» πάνω από χρόνο!

Καθυστερήσεις έως και έναν χρόνο «παγώνουν» την αγορά ακινήτων - Μήνες αναμονής για απλές...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ