email:

info@agrocretanews.gr

Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Το Toyota Hilux GR-Sport με τον V6 του Dakar που έμεινε στο συρτάρι

Το Toyota Hilux GR-Sport υφίσταται σε αρκετές αγορές με τον diesel κινητήρα 2.8 λίτρων ισχύος 224 hp, αλλά η αρχική ιδέα -που δεν προχώρησε ποτέ- ήταν να διαθέτει τον biturbo V6 του αγωνιστικού Hilux του Rally Dakar.

Η ιδέα αυτή άνηκε στον Daniel Herrero, πρώην πρόεδρο της Toyota Αργεντινής και νυν μέλος της διοίκησης της Gazoo Racing – του σπορ βραχίονα της Toyota. Όπως αποκάλυψε ο Herrero, αρχικά οι διοικητές της ιαπωνικής εταιρείας απέρριψαν την ιδέα για τη δημιουργία ενός ισχυρότερου Hilux επιδόσεων, λέγοντας πως «η Gazoo Racing είναι για την πίστα και όχι για εκτός δρόμου».

Όμως ο Herrero επέμενε για τη δημιουργία του Hilux GR-Sport: «Είχα ήδη την αρνητική απάντηση των διευθυντών αλλά το ίδιο απόγευμα πήγα σε μια συνάντηση με τον [διευθυντή πωλήσεων] Shigeki Tomoyama. Ρώτησα τη γραμματέα του πού θα καθόταν, και πριν έρθει τοποθέτησα στη θέση του μια φωτογραφία του pick-up. Στάθηκα δίπλα του και μόλις το είδε είπε ‘τι υπέροχο pick-up, ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε στη Gazoo Racing. Και του είπα πως το δουλεύαμε για έξι μήνες», εξήγησε ο Αργεντινός.

Η συζήτηση απέδωσε καρπούς, και ο Tomoyama σύντομα ενέκρινε το πλάνο του Herrero. «Όταν το ενέκρινε, του είπα πως το πρώτο αυτοκίνητο που θα κατασκευάζαμε θα το στέλναμε στην Ιαπωνία για εκείνον». Έτσι κι έγινε, και για πρώτη φορά η Αργεντινή εξήγαγε ένα Toyota στην Ιαπωνία.

Όμως, η πρόταση του Herrero δεν έγινε αποδεκτή εξ ολοκλήρου. «Ήθελα να έχει τον κινητήρα του Dakar» είπε ο Αργεντινός για το Hilux GR-Sport, δηλαδή τη μονάδα V6 με διπλό turbo απόδοσης 400 ίππων που κινεί το αγωνιστικό Hilux των αγώνων Cross Coutry και του Rally Dakar.

Αντ’ αυτού, η Toyota αποφάσισε να τοποθετήσει τον 2.8 turbodiesel των 224 ίππων και περίπου 560 Nm ροπής, μαζί με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και φυσικά σύστημα τετρακίνησης. Και μεταξύ άλλων τροποποιήσεων, το ενισχυμένο και αργότερο Hilux GR-Sport είχε τροποποιημένη ανάρτηση, δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς και πιο δυναμικά στοιχεία εμφάνισης.

https://www.carandmotor.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και απαλλαγή από δημοτικά τέλη για πληγέντες από τον αφθώδη πυρετό

 – Στήριξη και στους τυροκόμους της Λέσβου Την επέκταση των μέτρων αναστολής φορολογικών και...

Νέα Αβόρανη Αγρινίου: Ο Νίκος Πατερέκας έστησε φάρμα για σπάνιες ελληνικές φυλές ζώων

Ο Νίκος Πατερέκας άφησε την πόλη και επέστρεψε στη Νέα Αβόρανη Αγρινίου, όπου έφτιαξε...

Στην αντεπίθεση ο Λαζαρίδης: «Η σκευωρία που πήγαν να μου στήσουν, θα πέσει στο κενό»

Σε έντονο τόνο τοποθετήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης, λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του από...

Συνάντηση Μαργαρίτη Σχοινά- Dubravka Šuica: Μεσόγειος, πρωτογενής τομέας και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκίνησε το επίσημο πρόγραμμα των συναντήσεων της...

ΥΠΑΑΤ: Επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει για την επιδημιολογική πορεία της ευλογιάς των...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ