email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Στις 15 Μαΐου ξεκινούν οι πληρωμές των έργων στο πρόγραμμα ΠΑΑ CLLD/Leader

Την επίλυση του προβλήματος στις πληρωμές των έργων (ιδιωτικών και δημόσιων) στο πρόγραμμα ΠΑΑ CLLD /Leader, σε σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ συζήτησε επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεώργιο Γεωργαντά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα θα είναι έτοιμο ενώ ταυτόχρονα θα έχει ολοκληρωθεί και το θεσμικό πλαίσιο, ώστε 15 Μαΐου 2022 να έχουν την δυνατότητα οι αναπτυξιακές εταιρείες στη χώρα να αναρτήσουν τα έτοιμα προς πληρωμή έργα. Απώτερο στόχο αποτελεί εντός του τρέχοντος μήνα να ξεκινήσουν οι πληρωμές.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και εκτός από τον υπουργό στη σύσκεψη συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

Επίσης παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Τρικάλων Βασίλειος Γιαγιάκος, Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης και Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, καθώς και μέλη της επιτροπής πρωτογενούς τομέα και αγροτικών θεμάτων της ΚΕΕΕ.

Τα υπόλοιπα θέματα αφορούσαν το Ταμείο Ανάκαμψης και την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, το νέο Πρόγραμμα ΠΑΑ 2021-2027, τη χρηματοοικονομική στήριξη με χαμηλότοκο δανεισμό των αγροτικών επιχειρήσεων, τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία αφορούν την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής από φυσικές καταστροφές, την πρόσκληση για το υπομέτρο 8.1 και 8.2 του ΠΑΑ και άλλα που αφορούν διάφορες καλλιέργειες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε σύνδεση με την εμπορία και μεταποίηση των προϊόντων -ειδικότερα λόγω του κινδύνου από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Τα Επιμελητήρια, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, δηλώνουν την ικανοποίηση τους για την αμεσότητα και τις ενέργειες στην επίλυση των ζητημάτων από τον υπουργό καθώς και για την συνδρομή σε αυτό του γενικού γραμματέα.

Σχετικά Άρθρα

11ο Amari Green Festival: Εκεί όπου η Κρήτη αφηγείται τις ιστορίες της

«Αμάρι μου καμάρι μου και ποιος να σου βρει ψεγάδι» Η καρδιά της Κρήτης γίνεται...

Στο ίδιο έργο θεατές: Άλυτα τα σοβαρά προβλήματα των κτηνοτρόφων της Κρήτης

Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης μετά και τις πληρωμές που...

Πληρωμές αγροτικών ενισχύσεων: Όλες οι ημερομηνίες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

Με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προχωρούν οι αγροτικές πληρωμές του επόμενου τριμήνου, ενώ παράλληλα ξεκινούν οι...

Συνεχίζεται η “βροχή” πληρωμών

Κατά την περίοδο 6 Ιουλίου έως 10 Ιουλίου, θα καταβληθούν 69.856.913,67 ευρώ σε 81.273 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων...

Μεταφορικό Ισοδύναμο: «Αγώνας δρόμου» για επιχειρήσεις και αγρότες στην Κρήτη – «Ανεπαρκής ο χρόνος»

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο επιχειρήσεων έτους 2023 με το χρονοδιάγραμμα...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ