email:

info@agrocretanews.gr

Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Πατουανέλι προς Ντράγκι: Να δοθούν έκτακτες κρατικές βοήθειες στους αγρότες της Ιταλίας

Ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας Στέφανο Πατουανέλι ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι να καταστεί δυνατό να δοθούν έκτακτες κρατικές βοήθειες στους αγρότες της χώρας του για να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους παραγωγής που οφείλεται και στον πόλεμο στην Ουκρανία. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο, θα αποτελούσε εξαίρεση σε σχέση με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον Πατουανέλι, «επείγει -πάντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο- μια αναλυτική συζήτηση με θέμα τον επανακαθορισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και την δυνατότητα δημόσιας στήριξης του συγκεκριμένου τομέα, εξαιτίας και των οικονομικών συνεπειών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο Ιταλός υπουργός πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν και να εγκριθούν παράλληλα με εκείνα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, λόγω της αύξησης της τιμής της ενέργειας.

Ο Στέφανο Πατουανέλι αναφέρθηκε με έμφαση στην ανοδική πορεία του κόστους των πρώτων υλών και πρότεινε την αύξηση των αρδεύσιμων εκτάσεων, όπως και την δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και έγκρισης μορατόριουμ σε ό,τι αφορά τα χρέη των επιχειρήσεων του γεωργικού τομέα προς τις ιταλικές τράπεζες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης για ΟΣΔΕ και πληρωμές αγροτών

Ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη για ΟΣΔΕ και πληρωμές Μετά από μια μικρή αυγουστιάτικη παύση δύο...

Στα όριά τους αγρότες και κτηνοτρόφοι: Κόστος, ζωονόσοι και λειψυδρία «γονατίζουν» την παραγωγή – Τι ζητούν από την κυβέρνηση

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται ο πρωτογενής τομέας, με αγρότες και κτηνοτρόφους να δίνουν μάχη...

Αμειβόμενη μαθητεία στις επτά Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές της ΔΥΠΑ στον κλάδο του Τουρισμού και της Φιλοξενίας

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 20 Ιουλίου και ώρα 14.00 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 20...

Αγροτικό «πακέτο» 1,14 δισ. €

Ιταλικό αγροτικό «πακέτο» 1,14 δισ. €, ενώ στην Ελλάδα οι αγρότες περιμένουν • Κτηνοτροφία, σιτηρά...

ΔΕΘ: Στο επίκεντρο των εξαγγελιών οι αγρότες

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ «ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ» Η κυβέρνηση σχεδιάζει πακέτο μέτρων, εστιάζοντας στην ταχύτερη καταβολή ενισχύσεων –...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ