email:

info@agrocretanews.gr

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Λέσβος: Συγκέντρωση κτηνοτρόφων στη διάρκεια της παρέλασης για την απελευθέρωση της Μυτιλήνης

Συγκέντρωση αρχικά έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στη συνέχεια στον χώρο της παρέλασης πραγματοποιούν κτηνοτρόφοι της Λέσβου, ζητώντας το άνοιγμα των σφαγείων και αποζημιώσεις για τις οικονομικές απώλειες που έχουν υποστεί.

Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων στην προκυμαία της Μυτιλήνης βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους ανήμερα της 114ης επετείου της απελευθέρωσης. Με ελληνικές σημαίες και πανό, φέρνουν στο προσκήνιο την αγωνία για το μέλλον των εκμεταλλεύσεών τους, έπειτα από μήνες δοκιμασίας λόγω του αφθώδους πυρετού και των περιοριστικών μέτρων.

Όπως επισημαίνουν, ζητούν αποζημιώσεις για το γάλα που καταστράφηκε λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, καθώς και ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών. Οι κτηνοτρόφοι τονίζουν ότι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Κυριακής 8 Νοεμβρίου, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Στο σημείο βρέθηκε και ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι μετακινήθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στον χώρο της παρέλασης, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα stonisi.gr.

«Όχι άλλη κοροϊδία»

«Κυβέρνηση – Ε.Ε., καταστρέψατε την ελαιοκομία, ρημάζετε την κτηνοτροφία. Όχι άλλη κοροϊδία», αναγράφεται στο πανό της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, αποτυπώνοντας τη διαμαρτυρία για την κατάσταση στον πρωτογενή τομέα του νησιού.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν ουσιαστικές απαντήσεις στα προβλήματα που απειλούν τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΣΛ με τα Διοικητικά Συμβούλια των Αγροτικών Συλλόγων που είναι μέλη της, για να οριστεί ημέρα και τόπος διεξαγωγής Παλλεσβιακού Συλλαλητηρίου λόγω της απελπιστικής κατάστασης που έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος του νησιού. «Θα οριστικοποιηθούν τα αιτήματα για τα οποία θα αγωνιστούμε για να σωθεί ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, η ελαιοκομία και η κτηνοτροφία», τονίζει.

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Σ. Αρναούτογλου: «Κάθε Ελληνικό αμπέλι που μένει ζωντανό, κρατά ζωντανό και έναν τόπο»

«Το Ελληνικό κρασί είναι η ιστορία του τόπου μας, ο μόχθος χιλιάδων οικογενειών και...

Μητσοτάκης: Οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται καθημερινά για την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων και την ολοκλήρωση των πληρωμών

Αναλυτικά η ανάρτηση Μητσοτάκη στο facebook: Καλημέρα σε όλες και όλους. Οι ενδιάμεσες εκλογές στις...

Επίδομα 400 ευρώ για συνταξιούχους: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα γίνει η πληρωμή

Στα 400 ευρώ αυξάνεται η ετήσια οικονομική ενίσχυση που προβλέπεται να καταβληθεί τον Νοέμβριο...

Εκδήλωση για τη διαχείριση των εδώδιμων εισβολικών θαλάσσιων ειδών από την Περιφέρεια Κρήτης

Εκδήλωση με θέμα «Γαστρονομία και Διατήρηση Θαλάσσιων Πόρων» διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης μαζί με...

Αγροτικές ενισχύσεις με πληρωμές έως τις 30 Νοεμβρίου – Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι για να μη χάσουν την προκαταβολή 

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις αγροτικές ενισχύσεις, με τους...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ