email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Καιρός: Έρχονται έντονες καταιγίδες και βοριάδες έως 8 μποφόρ στην Κρήτη – Τι δείχνουν οι προβλέψεις για την 28η Οκτωβρίου

Από το βράδυ της Κυριακής αναμένεται αλλαγή του καιρού, με εντονότερα φαινόμενα την Τρίτη και πιθανή βελτίωση ανήμερα της εθνικής επετείου

Αλλαγή του καιρού αναμένεται στην Κρήτη από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, με τις βροχοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους προς το τέλος της ημέρας και τα φαινόμενα να εντείνονται το επόμενο διήμερο. Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, η Τρίτη 27 Οκτωβρίου συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για αξιόλογες καταιγίδες στο νησί.

Η μεταβολή συνδέεται με βαρομετρικό χαμηλό που αναπτύσσεται στην Αδριατική, επηρεάζοντας αρχικά τη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια νοτιότερες περιοχές της χώρας.

https://player.glomex.com/integration/1/integration.html?integrationId=4059a01hkr65z550&playlistId=v-dmczbgfvkjox

Κυριακή 25 Οκτωβρίου: Πότε αλλάζει ο καιρός

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η Κρήτη θα παρουσιάσει μεταβολή των καιρικών συνθηκών, με πιθανότητα βροχών και καταιγίδων προς τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι, σύμφωνα με τη γενική πρόγνωση για τη χώρα, θα πνέουν με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά έως 6 στα πελάγη.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου: Επέκταση των φαινομένων

Τη Δευτέρα, οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν περισσότερες περιοχές της νότιας Ελλάδας.

Η Αναστασία Τυράσκη επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο βαρομετρικό σύστημα ενδέχεται να προκαλέσει κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου: Έντονες καταιγίδες στην Κρήτη

Η Τρίτη αναμένεται να είναι η πιο επιβαρυμένη ημέρα για το νησί, σύμφωνα με την εκτίμηση της μετεωρολόγου της ΕΡΤ.

Ένα εκτεταμένο μέτωπο βροχοπτώσεων προβλέπεται να κινηθεί από την ανατολική Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες προς τα Δωδεκάνησα.

«Και η Κρήτη θα έχει καταιγίδες σχετικά έντονες», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αναστασία Τυράσκη.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου: Η πρόγνωση για τις παρελάσεις

Για την ημέρα της εθνικής επετείου, η μετεωρολόγος εκτιμά ότι η μετατόπιση του χαμηλού προς τα ανατολικά θα ευνοήσει τη σταδιακή βελτίωση των συνθηκών.

Ωστόσο, αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων, οι οποίοι στο Αιγαίο ενδέχεται να φτάσουν τα 8 μποφόρ, καθώς και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Η εικόνα για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των φαινομένων, όπως θα αποτυπωθεί στις επόμενες προγνώσεις.

neakriti.gr

Σχετικά Άρθρα

Μίνι πίστωση προκαταβολής της Βασικής σε λιγότερους από 40.000 δικαιούχους, σύμφωνα με πληροφορίες

Σε έναν αγώνα δρόμου χωρίς προηγούμενο, εξελίσσεται η φετινή υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, με...

Συνεχίζονται τα κρούσματα ευλογιάς στην χώρα, σε ένα 15ήμερο είχαμε 11 νέες εστίες, απλήρωτοι και χωρίς εισόδημα οι κτηνοτρόφοι

Συνεχίζονται τα κρούσματα ευλογιάς στην χώρα μας παρά τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η...

ΟΣΔΕ 2026 – ΑΓΡΟΤΕΣ: Προθεσμία 30 Οκτωβρίου, διορθώσεις έως 10 Νοεμβρίου και προκαταβολή βασικής ενίσχυσης – Τα 7 λάθη που κοστίζουν

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Σε κρίσιμη περίοδο εισέρχονται οι παραγωγοί, καθώς πλησιάζει η 30ή Οκτωβρίου 2026,...

Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για τη διακίνηση 155 μεταναστών στους Καλούς Λιμένες – Ανάμεσά τους ένας 16χρονος

Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για τη διακίνηση 155 μεταναστών στους Καλούς Λιμένες – Ανάμεσά τους...

Σταύρος Αρναουτάκης: «Στρατηγική προτεραιότητα η διαχείριση του νερού Για την Περιφέρεια Κρήτης»

Τη στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης για τη διαχείριση του νερού, η οποία εδράζεται σε...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ