email:

info@agrocretanews.gr

Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

“Δασικά, ένα μεγάλο αγκάθι για την Κρήτη”

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους κόλπους των κτηνοτρόφων της Κρήτης, καθώς ενώ περίμεναν πώς και πώς τα χρήματα της συνδεδεμένης ενίσχυσης γάλακτος, διαπίστωσαν ότι τα χρήματα μπήκαν αλλά μέσα σε λίγη ώρα έκαναν φτερά!

«Όσοι χρωστούν”, είπε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη το μέλος του ΔΣ του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου και πρώην πρόεδρος Λευτέρης Τριανταφυλλάκης, «οι συνάδελφοί μου είδαν να αφαιρούνται ποσά για οφειλές στον ΕΦΚΑ, στις τράπεζες, την Εφορία ή οπουδήποτε αλλού και δεν μπήκε κόφτης ούτε σε ακατάσχετους λογαριασμούς!»

«Τα χρήματά μας τα παίρνει η ΑΑΔΕ» είπε, στηλιτεύοντας την ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, απόφαση που εξαρχής βρήκε αντίθετους τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

“Παράλληλα ζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα χρήματα που μπήκαν στους λογαριασμούς «καθόλα νόμιμων νέων αγροτών» το 2023!”

«Οι κλέφτες λένε εμάς κλέφτες. Το κράτος παρανομεί» τόνισε, στηλιτεύοντας την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα.

«Θέλουν να ισοπεδώσουν την Κτηνοτροφία. Υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να αρχίσουν να ψοφάνε τα ζώα. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης του κλάδου» είπε ο κ. Τριανταφυλλάκης ενώ ερωτηθείς για τις επαφές που εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων της Κρήτης είχαν τον χειμώνα με τον κ. Χατζηδάκη αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τις δεσμεύσεις που είχαν τότε πάρει, είπε ότι δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα.

Αναφορικά με τα δασικά, ένα μεγάλο αγκάθι για την Κρήτη ο πρώην πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου ήταν κατηγορηματικός: «όταν αποφάσισαν με το έτσι θέλω ότι τα 2/3 της Κρήτης είναι δασικά, μας έδωσαν στρέμματα μέσω της τεχνικής λύσης σε άλλες περιοχές της χώρας, και τώρα τα ζητούν πίσω! Μιλάμε για συμβόλαια από τις δεκαετίες του 1930, του 1950 και του 1960 που δεν δέχονται», υπογράμμισε για να καταλήξει: “Αν θέλουν τα χωράφια μας, να έρθουν να τα πάρουν. Εμείς εδώ θα είμαστε».

ekriti.gr

Σχετικά Άρθρα

Μήνας πληρωμών για αποζημιώσεις και επιδοτήσεις ο Ιούνιος – Ποσά και δικαιούχοι

Αναστάσης Κατσαβός Πάνω από 510 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να λάβουν οι αγρότες για τον...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τρεις προφυλακίσεις για την απάτη στη βόρεια Ελλάδα

Οι τρεις κατηγορούμενοι οι οποίοι οδηγούνται στο φυλακή μετά την απολογία τους στον Ευρωπαίο...

Φρίκη στην Ιταλία:Έκαψαν τέσσερις εργάτες γης σε βαν– Δύο Πακιστανοί συνελήφθησαν για το αποτρόπαιο έγκλημα

Ένα έγκλημα που προκαλεί αποτροπιασμό σε ολόκληρη την Ευρώπη συγκλονίζει την Ιταλία, καθώς τέσσερις...

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τελευταία προειδοποίηση πριν τη λήξη της προθεσμίας – Τι πρέπει να γίνει έως 15 Ιουνίου

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τελευταία προειδοποίηση πριν τη λήξη της προθεσμίας – Τι πρέπει να γίνει...

Νέα επιχείρηση για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε Αγρίνιο και Κοζάνη, 13 συλλήψεις

Επιχείρηση του ελληνικού FBI για εγκληματική οργάνωση που λάμβανε παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι από το πρωί της Τετάρτης...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ