email:

info@agrocretanews.gr

Τετάρτη, 29 Ιουλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Σχέδιο δράσης για τα λιπάσματα ετοιμάζει η Κομισιόν -Συγκαλεί επείγουσα συνάντηση στις 13 Απριλίου

Η Επιτροπή εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο δράσης για τα λιπάσματα, λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, το οποίο θα παρουσιαστεί την άνοιξη, έκανε γνωστό ο Επίτροπος Γεωργίας.

O Κρίστοφερ Χάνσεν, μετά το τέλος του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας στις Βρυξέλλες τόνισε, στη συνάντηση των Ευρωπαίων Υπουργών Γεωργίας της Δευτέρας, ότι υπήρξε σύγκλιση σε μεγάλο βαθμό επί τους θέματος ενώ ανακοίνωσε ότι συγκαλεί επείγουσα συνάντηση υψηλού επιπέδου στις 13 Απριλίου, «με στόχο την εξέταση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων».

Ανεβαίνει ο πληθωριστικός πυρετός στα τρόφιμα- Έρχεται πλαφόν στα λιπάσματα

Όπως διευκρίνισε, στη συνάντηση δεν αναμένονται αποφάσεις, αλλά πρόκειται για μια συζήτηση με τη συμμετοχή παραγωγών λιπασμάτων και αγροτικών οργανώσεων. Στόχος είναι η στήριξη της ευρωπαϊκής παραγωγής λιπασμάτων για μείωση των εξαρτήσεων, η αποδοτικότερη χρήση λιπασμάτων από τους αγρότες, και η αντικατάσταση των ορυκτών λιπασμάτων με βιολογικά και χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Γιατί τo πρόβλημα με τα λιπάσματα θα γίνει χειρότερο
Σύμφωνα με τον Επίτροπο, το πρόβλημα με τα λιπάσματα, λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, θα γίνει χειρότερο μέσα στη χρονιά. Όπως τόνισε, «αυτή τη στιγμή, περίπου το 70% των αγροτών έχουν ήδη προμηθευτεί αποθέματα από περσινά λιπάσματα, ωστόσο για την τρέχουσα περίοδο το πρόβλημα δεν θα είναι τόσο έντονο, αλλά θα γίνει αργότερα μέσα στο έτος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

«Δυναμική καμπάνια υπαίθριας προβολής στις πύλες εισόδου της Ανατολικής Κρήτης για την “Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026″»

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2026 και της υποστήριξης της τιμητικής διάκρισης «Κρήτη...

Κατερίνα Σπυριδάκη: «Χιλιάδες τόνοι ελαιολάδου στις αποθήκες και οι παραγωγοί σε οικονομική ασφυξία»

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ...

Τρακτέρ ανετράπη και καταπλάκωσε 68χρονο αγρότη

Θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε στο Στρυμονικό Σερρών, όταν ένας 68χρονος αγρότης έχασε τη ζωή του κατά τη...

Λαϊκές αγορές: Τι αλλάζει με το νέο ΦΕΚ – Ποιοι κανόνες τίθενται σε εφαρμογή

Με σημαντικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του υπαίθριου εμπορίου τίθεται σε ισχύ η νέα υπουργική...

Οι νέες Δράσεις που στα Σχέδια Βελτίωσης 2026

Στην τελική της φάση εισέρχεται πλέον η νέα Πρόσκληση των Σχεδίων Βελτίωσης, στο πλαίσιο...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ