email:

info@agrocretanews.gr

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Με άστατο καιρό το τριήμερο στην Κρήτη – Βροχές και ενισχυμένοι βοριάδες μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Με άστατο καιρό το τριήμερο στην Κρήτη – Βροχές και ενισχυμένοι βοριάδες μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Παπαδογιαννάκη Βίκυ

Κούλουμα με ηλιοφάνεια και ευνοϊκούς ανέμους ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, μετά από ένα διήμερο αστάθειας

Με άστατο καιρό θα περάσουν το τριήμερο οι Κρητικοί και οι επισκέπτες του νησιού, καθώς από χθες το βράδυ το βόρειο ρεύμα προκάλεσε ασθενείς παροδικές βροχές και ενισχυμένους βοριάδες. Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο το απόγευμα στις νότιες περιοχές της Κρήτης, ενώ την Κυριακή, οπότε κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, προβλέπονται από το μεσημέρι και μετά βροχές που στα βόρεια θα είναι έντονες. Το τριήμερο θα κλείσει με καλές καιρικές συνθήκες, ώστε τα Κούλουμα να γιορταστούν παραδοσιακά. 

Σύμφωνα με τον Μανόλη Λέκκα, μετεωρολόγο και αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χανίων, «μια διαταραχή από τα δυτικά αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού, δίνοντας βροχές ακόμη κι από την Παρασκευή το βράδυαστάθεια το Σάββατοβοριάδες την Κυριακή με κάποιες τοπικές βροχές και τους βοριάδες να ενισχύονται σταδιακά προς το απόγευμα της Κυριακής», τονίζει ο κ. Λέκκας. 

Φαινόμενα αστάθειας το Σάββατο

Σήμερα Σάββατο «αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, σταδιακά όμως θα κάνουν την εμφάνισή τους φαινόμενα αστάθειας με τοπικές παροδικές βροχές, που δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν με ένταση σε ορισμένες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3-4 και στα πελάγη μέχρι 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις μέγιστες τιμές 16–17 βαθμούς Κελσίου», εξηγεί ο κ. Λέκκας.

Τις απογευματινές ώρες, «οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κυρίως σε νότιες περιοχές δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, θα είναι γενικά ο καιρός καλός. Οι όποιες βροχές στα βόρεια θα υποχωρήσουν μετά τις 16:00–17:00», σημειώνει ο μετεωρολόγος.

weather 21_02_2026.jpg

Ενίσχυση του βόρειου ρεύματος την Κυριακή 

«Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, το βόρειο ρεύμα ενισχύεται, προκαλώντας ανέμους που το πρωί θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι, ενώ από το απόγευμα τοπικά θα φτάσουν έως 6 Μποφόρ. Θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας λόγω ψυχρής αέριας μάζας. Οι βροχές στα βόρεια θα είναι πιο έντονες, στα νότια όμως ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά καλός», υπογραμμίζει ο κ. Λέκκας.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα 

«Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας και νωρίς το πρωί θα επικρατούν νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές, αλλά γρήγορα το σκηνικό θα αποκατασταθεί. Θα υπάρξει ηλιοφάνεια, η οποία θα ενισχύεται στην πορεία της ημέρας, δημιουργώντας πολύ καλές συνθήκες για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού και τα υπαίθρια γλέντια», σημειώνει ο μετεωρολόγος, προσθέτοντας ότι «το βόρειο ρεύμα θα διατηρηθεί στα δυτικά περίπου 4 Μποφόρ, ιδιαίτερα ευνοϊκό για τα Κούλουμα, ενώ στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι λίγο πιο ενισχυμένοι στην αρχή αλλά εξασθενούν στη συνέχεια».

Η επόμενη εβδομάδα προβλέπεται να κυλήσει με καλές καιρικές συνθήκες, δίνοντας ανάσα μετά το τριήμερο αστάθειας.

Σχετικά Άρθρα

Στο Ηράκλειο ο Μαργαρίτης Σχοινάς για τη νέα ΚΑΠ – Στο τραπέζι οι προτεραιότητες της Κρήτης

Στο Ηράκλειο μεταφέρεται στις 16 Οκτωβρίου η συζήτηση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική,...

Πρόσκληση συμμετοχής σε εργαστήριο του EU CAP Network για τα γεωργικά δεδομένα και τα Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων

Το EU CAP Network δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο εργαστήριο«Agricultural data for...

Καταδίκη έντεκα αγροτών στο Εφετείο για παλαιότερες κινητοποιήσεις

Εξετάστηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στην Καστοριά η έφεση που είχαν καταθέσει 11 αγρότες...

Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται η τέταρτη δόση – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της πληρωμής της τέταρτης διμηνιαίας δόσης...

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην πλατφόρμα MyAgro

Σχεδόν δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών δεν θα καταφέρουν...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ