email:

info@agrocretanews.gr

Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Κ. Δεμέτζος για συνάντηση με Πρωθυπουργό: “Φόβος μη φτάσει η ευλογιά στην Κρήτη – Ανησυχία για μολυσμένες ζωοτροφές”

Καταστροφικά θα είναι τα αποτελέσματα αν η ευλογιά των αιγοπροβάτων φτάσει στην Κρήτη τόνισε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων του Λασιθίου , Κώστας Δεμέτζος, ένας εκ των τεσσάρων κτηνοτρόφων της Κρήτης που συμμετείχε χθες στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Politica 89,8 και την Φιλία Σαριδάκη ο κ.Δεμέτζος οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν να επανεξετάσει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο του εμβολιασμού των ζώων, αν και η απάντηση ήταν ήδη αρνητική.

Εκφράστηκε ακόμη η ανησυχία για τις ζωοτροφές που μεταφέρονται στην Κρήτη ,καταγγέλλοντας ότι πιθανόν να προέρχονται από περιοχές όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα, χωρίς να το γνωρίζουν οι αρχές. Σύμφωνα με τον κ.Δεμέτζο ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο ελέγχων.

Στη συζήτηση τέθηκαν ακόμη το θέμα της τεχνικής λύσης, οι πληρωμές και το κόστος μεταφοράς της Κρήτης για το οποίο το υπουργείο θα επεξεργαστεί – σύμφωνα με τις υποσχέσεις- λύσεις .

Νέα συνάντηση των κτηνοτρόφων θα πραγματοποιηθεί με τον Κ.Χατζηδάκη, ενώ όπως ξεκαθαρίστηκε οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Κρήτης δεν θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής.

Σχετικά Άρθρα

Η αλήθεια για την αναστολή διαπίστευσης του ΟΠΕΚΕΠΕ/ΑΑΔΕ

• Από το «δεν υπάρχει θέμα διαπίστευσης» στην επίσημη παραδοχή των 18 μηνών αναστολής...

Από σπινθήρες σε ανεμογεννήτρια η πυρκαγιά στη Βοιωτία – Δύο συλλήψεις

Γιάννης Ρήγος Συναγερμός στην κυβέρνηση για τα πύρινα μέτωπα - Στοίχημα τα εναέρια μέσα Συνελήφθη ο...

Η βόσκηση στο περιθώριο οι πυρκαγιές στο προσκήνιο

Οι περιορισμοί λόγω ζωονόσων κρατούν επί δύο χρόνια τα κοπάδια μακριά από την ύπαιθρο...

ΥΠΕΘΟ – ΥΠΑΑΤ – ΑΑΔΕ: H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναφέρει τη διαπίστευση του Οργανισμού Πληρωμών της ΑΑΔΕ

Στην επαναφορά της διαπίστευσης του ελληνικού Οργανισμού Πληρωμών, ο οποίος λειτουργεί πλέον ως Γενική...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ