email:

info@agrocretanews.gr

Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Η Κυβέρνηση αναβιώνει τα αγροτοδικεία

Πρακτικές άλλων εποχών έζησαν σήμερα Πέμπτη οι αγροκτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου, που είχαν καταλάβει το δασαρχείο για να ικανοποιηθούν τα κατά κοινή αποδοχή και ομολογία, δίκαια αιτήματά τους, με βασικό την απόσυρση των δασικών χαρτών που απειλούν τις αγροτικές περιουσίες.

Έγιναν συλλήψεις δυο αγροτών που κρατούνται στο αστυνομικό Μέγαρο και θα δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Έξω από αυτό υπάρχει πολύς κόσμος για να συμπαρασταθεί στους δυο αγρότες που κρατούνται.

Όπως δήλωσαν αγρότες από το Ρέθυμνο στο Agrocretanews, έχει προκληθεί σε πολλές στιγμές ένταση έξω από το κτήριο, με τους παραγωγούς να διαμαρτύρονται έντονα για τις προσαγωγές των συναδέλφων τους και να φωνάζουν πως τα αιτήματα είναι δίκαια και αποδεκτά από όλους τους Κρητικούς, άρα δεν υπάρχει λόγος κράτησης.

Επίσης απηύθηναν κάλεσμα για δυναμική διαμαρτυρία αγροτών και κτηνοτρόφων στο σημείο στις 11 το πρωί της Παρασκευής, μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Οι αγροκτηνοτρόφοι επιμένουν πως με τέτοιες πρακτικές, όχι τα προβλήματα δεν λύνονται, αλλά οξύνονται οι αντιθέσεις κάτι που μπορεί να φέρει απρόβλεπτες συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες.

Σχετικά Άρθρα

Σχοινάς: Πάνω από 20 δισ. ευρώ για τον πρωτογενή τομέα την επόμενη εξαετία

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει ενεργά στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών αποφάσεων, διεκδικώντας τους απαραίτητους πόρους...

Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο και τους εμπλεκόμενους φορείς ότι παρατείνονται τα...

Απάντηση στον μαζικό τουρισμό και στην ερήμωση της ενδοχώρας ο γεωτουρισμός

Μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού που αν και έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στο...

Λακωνία: Στα αζήτητα το ελαιόλαδο – Χωρίς εμπορικό ενδιαφέρον η αγορά

Σημαντικές ποσότητες ελαιολάδου παραμένουν στις δεξαμενές των παραγωγών, καθώς η μειωμένη ζήτηση και το...

Περίπου 20.000 Νέοι Αγρότες σε… «ομηρία»

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου 2026 και δύο γενιές νέων αγροτών βρίσκονται ταυτόχρονα σε αδιέξοδο αναμονής: οι...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ