email:

info@agrocretanews.gr

Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

«Ανακοίνωση στήριξης στις αγροτικές κινητοποιήσεις»

Αθήνα  5-12-2025

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΕΜΑ: «Ανακοίνωση στήριξης στις αγροτικές κινητοποιήσεις»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας, που βρίσκονται ξανά στον δρόμο του αγώνα διεκδικώντας το αυτονόητο: την επιβίωση και την αξιοπρέπεια τους.

Οι Γεωτεχνικοί στέκονται σταθερά δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής, σε όλους εκείνους που παλεύουν καθημερινά στα μπλόκα, που ασφυκτιούν κάτω από το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής και απαιτούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε δίκαιες και βιώσιμες τιμές. Δίπλα σε όσους ζητούν από την πολιτεία στήριξη και όχι άλλα προσχήματα.

Ταυτόχρονα, οι Γεωτεχνικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι απέναντι στο σύστημα ΟΠΕΚΕΠΕ, στους φραπέδες, χασάπηδες και λοιπούς φίλους των κατά καιρούς κυβερνώντων, που λυμαίνονται το κοινοτικό χρήμα σε βάρος όλων όσων παράγουν, με κατάληξη τα όσα τραγελαφικά ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες με τις κουτσουρεμένες προκαταβολές της βασικής ενίσχυσης.

Γι’ αυτό και στα μπλόκα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αναγνωρίζουν και στηρίζονται στους Γεωτεχνικούς υπαλλήλους, διεκδικώντας άμεση στελέχωση των υπηρεσιών, ουσιαστικούς ελέγχους στις επιδοτήσεις και αποτελεσματική θωράκιση της χώρας απέναντι σε επιζωοτίες και κρίσεις. Ο πρωτογενής τομέας γνωρίζει καλά ότι οι Γεωτεχνικοί αποτελούν τη σταθερά που εγγυάται επιστημονικότητα, διαφάνεια και πραγματικές λύσεις – λύσεις που αποτελούν τη μόνη διέξοδο για να υπάρξει μέλλον στην ελληνική παραγωγή.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να κωφεύει. Να σκύψει επιτέλους πάνω στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, που αποτελούν προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα.

Ως εδώ!

Η φωνή των ανθρώπων του μόχθου δεν θα φιμωθεί! Την Πέμπτη 11/12/2025 αντιπροσωπεία της ΠΟΓΕΔΥ θα επισκεφθεί τα μπλόκα στη Λάρισα μετά από πρόσκληση τους.

Σχετικά Άρθρα

Άργος: Ένταση στη λαϊκή αγορά κατά την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου (βίντεο)

Ένταση επικράτησε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026, στη λαϊκή αγορά του Άργους, κατά τη...

«Η Επιστήμη του Ελαιολάδου»: Άνοιξε η επίσημη ιστοσελίδα του διεθνούς συνεδρίου στο Ηράκλειο

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να ενημερωθούν για τους στόχους και τις θεματικές ενότητες του...

Ακίνητα: Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ για λάθη ή παραλείψεις στις δηλώσεις χρήσης

Αν η δήλωση δεν υποβληθεί μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ στον...

Στους δρόμους οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Χανίων: «Οι δεσμεύσεις έμειναν στα λόγια» – Βράζουν για κόστος, δασικούς χάρτες και δακοκτονία

Με συμβολικό αποκλεισμό της ΔΟΥ Χανίων αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτυρήθηκαν για τα οξυμένα προβλήματα...

ΑΑΔΕ: Ενημέρωση για ενδικοφανείς προσφυγές για Παρεμβάσεις Αγροτικής Ανάπτυξης ετών 2024-2025

Οι ενδικοφανείς προσφυγές δικαιούχων των Παρεμβάσεων Π3 -70-1.5: Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων Π3-70-2.1: Ενισχύσεις...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ